Riske Lemmens

Na een schrijver (Bart Moeyaert), een muzikant (Tijs Delbeke) en een kunstenaarscollectief (TimeCircus) haalt bibliotheek Permeke een illustrator in huis als nieuwe artist in residence. Daarmee zetten we opnieuw een belangrijk deel van onze collectie in de kijker.

Het jaar met Riske Lemmens

Riske Lemmens werd in 1974 geboren in een kunstenaarsfamilie. Ze woont en werkt haar hele leven in Antwerpen. Sinds haar 15 jaar wou ze kinderboekillustrator worden. Een droom die werkelijkheid werd met de bekroning en publicatie van haar eerste prentenboek ‘Doosje monsters’ in 1996.

Sindsdien illustreerde Riske voor Belgische en Nederlandse uitgevers en schreef ze af en toe een eigen prentenboek. Veel van haar boeken werden vertaald. Ze geeft les aan de kunstacademie in Borsbeek.

Elementen die belangrijk zijn in haar werk zijn textuur, patronen, fantasie, humor en expressie. De combinatie van handgetekende beelden en digitale composities resulteren in sfeervolle illustraties.

Lees hier het volledige interview met Riske Lemmens.

Programma in bib permeke

Boekenkaravaan

Riske Lemmens leest voor...

wo 5 apr 2017 - 14.00 uur

Riske trakteert de vrijwilligers van de Boekenkaravaan en hun gezinnen op een speciale voorleessessie in het pop-up meubel dat zij eerder heeft ontworpen.

Kortfilmavond

Riske Lemmens nodigt uit...

do 27 apr 2017 - 20.00 uur

Riske nodigt enkele beloftevolle animatie- en kortfilmmakers uit voor een avondvullend programma met film, interviews en muziek.

WAR

Een spoor van poëzie

za 13 mei 2017 - 11.00 uur

Dichter Stijn Vranken en illustrator Riske Lemmens vlechten tekst en beeld in elkaar tot een poëtisch spoor doorheen onze bib.

Slotfeest Riske Lemmens

Haar laatste dag als artist in residence

za 24 jun 2017 - 14.00 uur

Riske Lemmens sluit haar jaar in Permeke af met een namiddag vol activiteiten in onze bib. Het Marthatentatief en Drukkerij Kastaar zijn ook van de partij!