SCHOLENAANBOD


Jeugdboekenmaand 2017

maart 2017

Bestaan er typische jongens- en meisjesboeken? Houden alle meisjes van roze en prinsessen? En alle jongens van draken en ridders? Jeugdliteratuur biedt jonge lezers een schat aan verhalen, veel stof tot nadenken en uitgelezen kansen om hokjes te doorbreken!

De jeugdboekenweek breidt in 2017 uit tot een volledige maand vol activiteiten voor kinderen en jonge tieners.
 

 

FIDELIO light (volzet)

27 maart 2017

WALPURGIS en HETPALEIS brengen een pop-upversie van de Sprookjesopera 'Fidelio', geïnspireerd op de gelijknamige opera van Ludwig van Beethoven. Deze tête à tête voorstelling biedt een informele introductie in de wondere wereld van de opera.


Ontdek BIBIT

De Antwerpse bibliotheken ontwikkelden een heel nieuw concept voor tieners. BIBIT is een gratis app voor jongeren om individueel of in groepsverband de bib te ontdekken. 

Geef je les aan 12- tot 15-jarigen? Zak dan eens af naar de bibliotheek en laat de jongeren werken met de BIBIT-app. Zij beleven de bib op een leuke, interactieve manier. Zij ontdekken dat een bibliotheek méér is dan een verzameling boeken. Zij zien dat zij er antwoorden kunnen vinden die aansluiten bij hun eigen leefwereld.


Vrijdag = themadag

Aanbod voor buurtscholen

schooljaar 2016 - 2017

Van september tot juni zorgt bib Permeke elke vrijdagnamiddag voor extra mogelijkheden voor scholen. Dan serveren wij in de jeugdzone een bijzonder menu op maat voor klassen en groepen. Maandelijks verse aanvoer van workshops, tabletrondleidingen enz.


Tabletrondleiding in de Jeugdzone

Leer de bib spelenderwijs kennen

schooljaar 2016 - 2017

Jouw klas krijgt 25 vragen die de leerlingen in kleine groepjes beantwoorden via een tablet. Zij verkennen de jeugdafdeling met hun groep en voeren (zoek)opdrachten uit. Wie weet krijgen zij zelfs wat 'augmented reality' mee!


Op Visite

voorstellingen op school

schooljaar 2016 - 2017

Omdat het voor jou soms een hele onderneming is, zo'n uitstapje, komt het cultureel centrum ook nu weer naar jouw school. Wij selecteerden drie voorstellingen voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar die in de vertrouwde klas omgeving kunnen plaatsvinden. Zo brengen we een stukje theatermagie bij jou in de klas!