Vertellingen voor alle leeftijden

ANTWERPEN VERTELT

Verhalen waar alle leeftijden samen van kunnen genieten


IEDER MENS STAAT VOOR EEN WENS
12 uur
Wenskoekjes & Verhalenkoekjes
Wilde Raven vroeg aan de mensen uit het asielcentrum van Linkeroever om zowel hun verhalen als hun wensen te delen. Op een verteltafel verleiden schalen vol gebakken koekjes, met erin stukken van verhalen en wensen, de gasten om een gesprek aan te gaan met de asielzoekers. En hierover in gesprek te gaan.

IK ZOU ZOOOOO GRAAG….
13 uur 
Kom ‘vliegen’ met de verhalen van Sering, een huis waar artiesten en bewoners samen creëren.

ZANDKUNSTENAAR IMMANUEL BOIE: PETER EN DE WOLF
13 uur
Door zand te strooien op een lichtbak, creëert Immanuel donkere lijnen of vlakken. Daarin tekent hij met zijn vingers, en haalt zo zand weg waar nodig. Je krijgt dus tekeningen die in elkaar overvloeien. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm.

LIVE DRAWING
13 tot 16 uur 
Ergens tussen illustratie en strip - en tussen kleurrijk en eenvoudig - bevindt zich het werk van striptekenares Shamisa Debroey. Shamisa tekent live tijdens het vertelfestival en zal zich creatief uitleven.

RADIO BABEL LANDT OP ANTWERPEN VERTELT
14 uur
Stadsdichter Maud Vanhauwaert houdt van de veelheid aan talen die rondzingen in de stad. Samen met Rooftoptiger maakte ze een uitzendtorentje, Radio Babel, waarmee ze die talen wil laten weerklinken.

KNOFLOOKJE EN SJALOTJE
14 uur 
Pop-up dansvertelling door Eka Santi Dewi
Een assepoester-achtig verhaal uit Indonesië waarbij een man hertrouwt en waarbij zijn dochter stiefmoederlijk behandeld wordt.

VERTELSLANG
14.30 uur
Vorm samen met professionele vertellers een heuse vertelslang met een korte versie van het gratis-reis-rond-de-wereld-met-verrassende-vervoermiddelen verhaal.

SANGKURIANG
15 uur 
Pop-up dansvertelling door Eka Santi Dewi
Het verhaal van een zoon die zijn moeder vond en verloor.

CARAVANSPROOKJES
15 uur tot 16 uur
In en rond de caravan vertellen we verhalen over mensen die onderweg zijn, verhalen over reizen en migratie.

SILENT POETRY
Doorlopend
Comedy, spoken word, poëzie, theater, stand up, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hogere niveau. Dankzij de hoofdtelefoons van Fonkel Silent Disco brengt Mensen Zeggen Dingen op een intieme manier Silent Poetry: rechtstreeks in het oor van het publiek.

EXPOSITIE
Doorlopend
OKAN-leerlingen tonen na verschillende workshops met illustratrice Laura Vargas hun illustraties rond het thema klimaat.

INSTALLATIE YOU’LL NEVER GUESS WHO
Doorlopend
Antwerps Stadsdichteres Maud Vanhauwaert creërde een eigen versie van het gezelschapsspel 'Wie is het?'. Een interactieve installatie die ons hokjesdenken en onze stereotiepe visie in vraag stelt. 

SPEAKER’S CORNER
Doorlopend
Met een knipoog naar het Londense voorbeeld: al wie zin heeft om te vertellen kan op het podium! Met een optreden van Seckou Ouologuem om 14 uur, Anissa Boujdaini om 14.30 uur en Mohamed Barrie om 15 uur.

 

Keer terug naar de overzichtspagina van Antwerpen Vertelt


Praktisch

prijzen
  • Gratis

Extra

10:00 - 18:00