Vertellingen voor jongeren

ANTWERPEN VERTELT

Programma voor jongeren


VERTELBRUNCH MET NIGEL WILLIAMS
10 uur | + 16 jaar
Nigel Williams brengt maatschappelijk relevante stand-up in de zuiverste Angelsaksische traditie, geënt op de actualiteit, met messcherpe observaties en met veel improvisatie, freewheelen en publieksparticipatie.
Kindjes mogen natuurlijk mee aanschuiven voor de brunch!

WORKSHOP ‘NEEM JE EIGEN VERHAAL OP’ VAN STAMPMEDIA
13 uur | 16 - 26 jaar
Vertel jouw verhaal in de radiostudio van Stampmedia. De studiodeuren staan een hele dag open voor wie zijn of haar verhaal graag eens wil vertellen en laten opnemen. Onze specialist in storytelling Seckou geeft je tips hoe je een goed verhaal schrijft en brengt.

ECOTHRILLER DE TRANEN VAN HET EILAND
14 uur | + 16 jaar
‘Op het strand ligt een meisje. Enkele meters verder drijft een boot. De vlag wappert op de tonen van de wind….’ De 130 makers van deze eco-graphic thriller zijn mensen met minder kansen omwille van detentie, thuisloosheid of taalachterstand. Op het vertelfestival vertonen we de ingelezen kijk-en- luisterversie van dit beeldverhaal.

MIST
14 uur | + 16 jaar
Pop-up vertelling door Maarten Van Rompaey
Een korte vertelling om van te blozen. Geen expliciet woordgebruik… en toch duidelijk. Benieuwd of jij ook rode oortjes krijgt?

INTERACTIEVE LEZING ‘STORYTELLING OP YOUTUBE’ DOOR MIKE PRO
15 uur | + 16 jaar
Mike Pro onthult met eigen werk en internationale voorbeelden alle vertelmogelijkheden die er zijn op YouTube.

MY AFRICA : STORIES OF THE DIASPORA DOOR FIDÈLE MAYAMBA, ADAMS ADJET MENSAH EN MARK BOEN
16 uur | Jeugd
Eeuwenlang werd de geschiedenis doorgegeven aan de volgende generaties door verhalen. Deze verhalen vormen de basis van de verschillende Afrikaanse culturen. Drie jongeren vinden mekaar in een draaimolen van vragen. Elk van hen vertrok uit hun thuis. Elk van hen kent de verschillende Afrikaanse verhalen. Elk van hen hoort deze verhalen op zijn eigen manier. Maar allen worden aangetrokken door de roep van thuis om terug te keren.

VERHALENWERF
16 uur | Jeugd
Pop-up vertelling door de Verhalenwerf
In een diepe krocht van Permeke vertellen we enge maar gelukkig tegelijk ook leerzame verhalen, zoals “De wereld zonder kinderen” en “Wie heeft Lange Wapper gezien?”.

STORYTELLING HEROES DOOR CHIRINE EL ANSARY (EGYPTE/FR) & CHRISTINA MERCKEN (NL)
17 uur | +16 jaar
Verhalen zijn universeel en van alle tijden. Niet alleen in Antwerpen wordt verteld, maar wereldwijd is ‘storytelling’ weer in opkomst. Vertelde verhalen toveren beelden in je hoofd en nemen je mee op reis naar wondere werelden. De wereld van myths, legends, folk- and fairytales of die van de persoonlijke verhalen.

 

Keer terug naar de overzichtspagina van Antwerpen Vertelt


Praktisch

prijzen
  • Gratis

Extra

10:00 - 18:00