Vertellingen voor volwassenen

ANTWERPEN VERTELT

Programma voor volwassenen


VERTELBRUNCH MET NIGEL WILLIAMS

10 uur | + 16 jaar
Nigel Williams brengt maatschappelijk relevante stand-up in de zuiverste Angelsaksische traditie, geënt op de actualiteit, met messcherpe observaties en met veel improvisatie, freewheelen en publieksparticipatie.
Kinderen mogen natuurlijk mee aanschuiven voor de brunch!

KLEINE VERHALEN, GROTE VERHALEN… KOM EN VERTEL JOUW VERHAAL!
11 uur | Volwassenen
Haal ervaringen en herinneringen op uit je jeugd. Playbacktheatre maakt jouw verhalen tastbaar, zichtbaar, hoorbaar en bespreekbaar. Spelleider Sarah Avci van Palhik Mana vzw gaat in gesprek met het publiek. Kleine verhalen, grote verhalen, grappige verhalen, emotionele verhalen, triviale verhalen, avontuurlijke verhalen… iedereen draagt een verhaal met zich mee.

VERHALENWERF
12 uur | Volwassenen
Pop-up vertelling door de Verhalenwerf
Tussen de boeken van de bib vertellen we echt gebeurde vluchtelingenverhalen van vroeger en nu.

ECOTHRILLER DE TRANEN VAN HET EILAND
14 uur | +16 jaar
‘Op het strand ligt een meisje. Enkele meters verder drijft een boot. De vlag wappert op de tonen van de wind….’ ‘De tranen van het eiland’ is een ecologische thriller. Op het vertelfestival vertonen we de ingelezen kijk-en-luisterversie van dit beeldverhaal.

MIST
14 uur | + 16 jaar
Pop-up vertelling door Maarten Van Rompaey
Een korte vertelling om van te blozen. Geen expliciet woordgebruik… en toch duidelijk. Benieuwd of jij ook nog rode oortjes krijgt?

LUISTERVOORSTELLING RADIO BEGIJNENSTRAAT
14.30 uur | Volwassenen
Radio Begijnenstraat is een unieke podcastreeks vanuit vleugel F in de Antwerpse gevangenis. Verwacht je aan een bonte knip- en plakmontage van levensverhalen, tekst en muziek. Zelf geschreven of goed gepikt door gedetineerden.

VOOR SENIOREN
Pop-up vertelling door Maarten Van Rompaey
15 uur | Volwassenen
Verrassende vertelling voor senioren. Een ambachtelijke vertelling om van te smullen. Voor grote oren, grote harten en gewone mensen, want het mag ook eens gewoon goed zijn.

IEF POSTINO: POST!
15 uur | Volwassenen
Ief Postino vertelt over brieven als communicatiemiddel, over ontmoetingen met de briefschrijvers en – ontvangers, maar ook over gemis, heimwee en de nood aan traagheid.

STORYTELLING HEROES DOOR CHIRINE EL ANSARY (EGYPTE/FR) & CHRISTINA MERCKEN (NL)
17 uur | +16 jaar
Verhalen zijn universeel en van alle tijden. Niet alleen in Antwerpen wordt verteld, maar wereldwijd is ‘storytelling’ weer in opkomst. Vertelde verhalen toveren beelden in je hoofd en nemen je mee op reis naar wondere werelden. De wereld van myths, legends, folk- and fairytales of die van de persoonlijke verhalen.

IK BEN HUSSEIN, WIE BEN JIJ?
15.30 uur | Volwassenen
Pop-up vertelling door Hussein Mahdi
Hussein leeft sinds drie jaar in België. Hij zoekt naar motivaties om zijn toekomst uit te bouwen in West-Europa en gaat tegelijkertijd op zoek naar zijn plek in de maatschappij. Over deze zoektochten gaat hij in dialoog met het publiek.
 

Ga naar de overzichtspagina van Antwerpen Vertelt voor het volledige programma voor jong en oud


Praktisch

prijzen
  • Gratis

Extra

10:00 - 18:00