Aspen Edities 1

Permeke draait door

Van 10 tot en met 12 juni 2022 is Aspen te gast in Permeke met Aspen Edities

Aspen is een platenlabel voor hedendaagse muziek dat grenzen maar niks vindt. Niet tussen genres en niet tussen disciplines. Verwacht je dus aan muziek die ergens tussen improvisatie, jazz, folk en elektronica doorglipt, én uitstapjes naar woord en beeld.

Aspen Edities 1

Vrijdag 10 juni zijn er drie korte solo-optredens, verspreid in de bibliotheek. Tussen de boeken vind je Niels Van Heertum (euphonium), Thomas Jillings (saxofoon, klarinet) en Laurens Smet (gitaar).


Niels Van Heertum is België’s meest veelzijdige euphoniumspeler. Hij is actief in de geïmproviseerd muziek (Ifa y Xango, Linus, Book of Air: vvolk), popmuziek (Naima Joris, Chantal Acda, Isbells) en theater (in samenwerking met o.a. Alain Platel, Lisaboa Houbrechts, Wim Opbrouck). Maar hij bracht ook al twee soloalbums uit, de laatste is getiteld sea legs (Aspen 006, 2019).

Thomas Jillings is saxofonist en klarinetist, gekend van Linus (samen met Ruben Machtelinckx) en Ottla (onder leiding van Bert Dockx). Hij maakt deel uit van de popformatie Moonboat en componeerde voor de dansvoorstellingen Organism en Goodbye Princess. Bij Aspen verscheen in 2020 promesa, een duo met Stijn Cools waarin synthesizers en drums parallelle sporen volgen.

Laurens Smet is eigenlijk (contra)bassist. Hij speelde in improvisatie-ensembles als Book of Air, Ifa y Xango en Bambi Pang Pang, maar vindt evengoed zijn plaats in popprojecten van onder meer Maris en Chantal Acda. Zijn hart ligt bij folk en akoestische gitaarmuziek en precies dat brengt hij vandaag in Permeke.

 


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Aspen Edities 2

Permeke draait door

za 11 jun 2022 - 20.00 uur

Muzikanten Seppe Gebruers en Thijs Troch stellen hun debuut "Harmoniums" voor. Troch gaat dieper in op de muziek in een live-editie van de podcast Entente en beeldend kunstenaars Laura van en Sjoerd Paridaen tonen hoe ze tot de vormgeving van de cassette kwamen.

Aspen Edities 3

Permeke draait door

zo 12 jun 2022 - 15.30 uur

Auteur Sanne Huysmans brengt eigen werk en gitaristen Fredrik Rasten en Ruben Machtelinckx spelen de compositie "Four Spectral Guitars". In Entente Live staat deze keer Fredrik Rasten centraal.