Aspen Edities 2

Permeke draait door

Van 10 tot en met 12 juni 2022 is Aspen te gast in Permeke met Aspen Edities

Aspen is een platenlabel voor hedendaagse muziek dat grenzen maar niks vindt. Niet tussen genres en niet tussen disciplines. Verwacht je dus aan muziek die ergens tussen improvisatie, jazz, folk en elektronica doorglipt, én uitstapjes naar woord en beeld.

Aspen Edities 2

Zaterdag 11 juni staat het duo Seppe Gebruers en Thijs Troch centraal. Hun cassette Harmoniums verschijnt net bij Et Alia, het sublabel van Aspen

 

Seppe Gebruers & Thijs Troch zijn naast compagnons bij avontuurlijk muziekcollectief Troika ook als duo actief. Beiden zijn gekend als pianisten, maar vonden elkaar in een nieuwe uitdaging: harmonium. Op deze huiskamer-orgels spelen ze geïmproviseerde stukken alsof ze gecomponeerd waren en omgekeerd. Ze stellen hun debuut voor.

Laura van & Sjoerd Paridaen zijn twee beeldend kunstenaars die voor de cassette honderd postkaarten naar elkaar hebben gestuurd. Zij stellen hun project voor.

Aspen Entente Live. In een Entente gaat Aspen in gesprek met karakters in muziek. Mensen waarvan ze vermoeden een verstandhouding te zullen vinden in de manier waarop ze muziek maken of ervaren. De Ententes verschenen tot nog toe als podcast, tijdens deze residentie vinden ze live plaats. In deze aflevering: Thijs Troch.

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Aspen Edities 1

Permeke draait door

vr 10 jun 2022 - 20.00 uur

Niels Van Heertum (euphonium), Thomas Jillings (saxofoon, klarinet) en Laurens Smet (gitaar) geven een solo-optreden tussen de boeken in de bib.

Aspen Edities 3

Permeke draait door

zo 12 jun 2022 - 15.30 uur

Auteur Sanne Huysmans brengt eigen werk en gitaristen Fredrik Rasten en Ruben Machtelinckx spelen de compositie "Four Spectral Guitars". In Entente Live staat deze keer Fredrik Rasten centraal.