BabelBad - AFGELAST

BabelBühne - poëzie en muziek

Door de nieuwe coronamaatregelen zijn alle activiteiten van de BabelBühne afgelast.

Zin in een mix van poëzie, muziek, performance en alles daartussen? Neem dan een figuurlijke plons in het BabelBad, een literair openluchtsalon, gecureerd door een dichter/auteur met een anderstalige achtergrond, bijgestaan door dichter en performer Maud Vanhauwaert.

PROGRAMMA

zaterdag 8 augustus
15 tot 17 uur | Archipelsite Dam 

De eerste curator die de Bühne overneemt komt al meteen in tweevoud: Yves Kibi Puati Nelen en Cleo Klapholz zijn twee woordkunstenaars met een geweldige passie voor taal. De twee trotse Antwerpenaars met respectievelijk Congolese en Ashkenazi roots proberen het woord als heelmiddel in te roepen. Proza-K is hun geesteskind en biedt een platform voor jonge, beginnende Antwerpse dichters. Yves Kibi Puati Nelen is al van jongs af aan aangetrokken tot de enigmas van de Nederlandse taal. Hij tovert met alliteraties en linguïstische paradigma's en creëert zo zijn eigen stijl. Cleo Klapholz slorpt de letter in haar geheel op en spuwt die uit wanneer het leven haar teveel wordt. Het woord is haar hulpmiddel om die woelige rit des levens te overleven. 

Online lanceren ze podcasts met spilfiguren uit het Antwerpse culturele landschap, offline organiseren ze binnenkort literaire avonden en dichterlijke ondersteuning van muzikale projecten. Benieuwd hoe ze het eerste Babelbad zullen helen met hun woorden? Kom dan samen met hen een duik in het diepe nemen!


zaterdag 15 augustus
15 tot 17 uur | Archipelsite Dam
De tweede curator van BabelBad is de Pools-Belgische filosofe en schrijfster Alicja Gescinska.
 

zaterdag 22 augustus
15 tot 17 uur | Archipelsite Dam
Met Mustafa Kör als curator. Deze schrijver en dichter was in 2008 stadsdichter van Genk. Zijn poëziedebuut 'Ben jij liefde' kreeg veel lof en werd genomineerd voor de Theater aan zee-debuutprijs. 
 

zaterdag 29 augustus
15 tot 17 uur | Archipelsite Dam
Met Winny Ang als curator. Winny Angs wortels leiden naar Indonesië, China en België. Vanuit een tomeloze passie voor creatieve, transculturele wegen in onze maatschappij schreef ze drie kinderboeken.
18 tot 20 uur | Archipelsite Dam
Amina Belôrf is maatschappelijk assistente en columniste. Zij dompelt je voor een laatste keer onder in de babel-magie.


De BabelBaden zijn gratis, maar we vragen wel om vooraf in te schrijven, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen.


Bij de infostand van bibliotheek Permeke vind je een greep uit de anderstalige collectie voor kinderen en volwassenen van de bib en kan je ook laten weten wat er volgens jou nog ontbreekt in de internationale collectie van Permeke.


Kijk op de website van Rooftoptiger voor meer informatie over de BabelBühne, met ook BabelFabel, BabelBouf, BabelBalance, Babelbrunch, ZwerfBib en Radio Babel.


BabelBad is een organisatie van kunstenaarscollectief Rooftoptiger en Maud Vanhauwaert in samenwerking met Behoud de Begeerte en Antwerpen Boekenstad, met ondersteuning van Het Oude Badhuis en Bibliotheek Permeke. Het is een onderdeel van de zomerprogrammatie van BabelBühne, platform voor meertalige ontmoeting in Antwerpen-Noord.


afgelast

afgelast

afgelast

afgelast

afgelast

Praktisch

prijzen
  • Gratis
locatie
  • Archipelsite
  • tegenover Lange Lobroekstraat 77
  • 2060 Antwerpen (Dam)

bekijk ook eens

BabelFabel - AFGELAST

BabelBühne - tweetalig voorleesuurtje en knutselactiviteit

wo 5 aug 2020 tot wo 26 aug 2020

Rondom de vijver van de Babelbühne op de Dam vindt een heel bijzonder voorleesuurtje plaats. Een duo vertellers neemt kinderen op sleeptouw met fabels uit verschillende culturen. Daarna knutselen ze samen de fabels tot leven.