Bert Dockx solo

Herfstblues - muziek

Bert Dockx is één van de meest begeesterde muzikanten en songschrijvers van de laatste jaren. Ontdek zijn unieke muziek in onze collectie.

Als spil van het zeskoppige Flying Horseman, als één derde van het onvolprezen Dans Dans en in zijn eentje met het Nederlandstalig, akoestische project Strand speelde hij in ijltempo een reeks indrukwekkende albums en shows bij elkaar.

In 2015 trad hij voor het eerst naar buiten met Covers door Bert Dockx, een ode aan zijn inspiratiebronnen, geheel gebracht in Dockx’s eigenzinnige stijl. In de zomer van dat zelfde jaar mocht hij ook de cultuurprijs van de KU Leuven ontvangen, een tweejaarlijkse prijs uitgereikt aan een hoogstaand en vernieuwend levend Belgisch kunstenaar.

Met zijn bezwerende live performances weet hij de toeschouwer steevast bij de keel te grijpen. Verwacht je aan een avond met indringende solo‐uitvoeringen van eigen werk (Flying Horseman én Strand) en een aantal eigenzinnige covers van Bob Dylan, Joy Division, Townes Van Zandt, Ornette Coleman, John Fahey en Fleetwood Mac. 


Praktisch

prijzen
  • Voorverkoop: 8 euro
  • Kassa: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • korting in ruil voor één A-kaartbon: 2 euro