School > Bezoek aan de bib

update 4/1/2021

Wegens de coronamaatrelegen kunnen er tot de krokusvakantie geen klasbezoeken, rondleidingen en schoolvoorstellingen plaatsvinden. 

Reeks klasbezoeken

twee meisjes kijken vol verrassing in een prentenboek

Wil je de bib bezoeken met je klas om leesmateriaal te lenen? Of stimuleer je graag je leerlingen om te lezen maar ontbreekt het je aan boeken? Vraag dan een reeks bibbezoeken aan voor het hele schooljaar.

Klassen van de lagere school en derde kleuterklassen krijgen per schooljaar vier bibbezoeken van een uur. Eerste en tweede kleuterklassen kunnen twee keer naar bibliotheek Permeke komen.

Haal meer uit je bibbezoek

Eerst neemt een bibmedewerker jullie met een korte leesplezieractiviteit mee in de rijke wereld van de kinderboeken. Vervolgens kan je samen met je leerlingen samen een uitgebreide collectie kiezen. Je krijgt hiervoor ruim de tijd en begeleiding van een bibmedewerker, zodat de kinderen boeken kiezen die ze écht willen lezen.

Stel een klasbib samen

Heb je graag een ruime keuze aan boeken binnen handbereik? Laat de geleende materialen dan niet in de schoolbanken verdwijnen, maar stel ze op als een klasbib. En met een kwartiertje per dag vrij lezen geef je elke leerling toegang tot jouw klasbib. Hierdoor lezen leerlingen veel meer boeken, wisselen ze leeservaringen uit en inspireren ze elkaar. Bovendien hoef je minder snel naar de bib te komen.

Eenmalige rondleiding

drie jongens kijken opgetogen in een boek

Wens je eenmalig de jeugdafdeling van Permeke te bezoeken met je klas, begeleid door een bibmedewerker?

Vraag hier een rondleiding aan.

 

 

 

 

Projectweken en eindwerken

boeken voor kinderen

Organiseer je een projectweek, of zoek je materialen voor de eindwerken van je leerlingen?

Als leerkracht kan je natuurlijk altijd zelf materialen komen uitlenen met je klaskaart

Maar je kan ook specifiek voor een thema een bezoek aanvragen, waarbij een bibmederwerker je dan helpt met de  boeken en ander uitleenmateriaal. Stuur hiervoor een mail naar info.permeke@antwerpen.be.

Je kan hier ook een boekenpakket of educatieve koffer aanvragen.

Tabletrondleiding in de jeugdzone

tabletrondleiding

Klassen van het 4e en 5e leerjaar leren de bib spelederwijs kennen met een tablet.

Meer informatie en inschrijven

 

 

 

 

BIBIT

BIBIT

Geef je les aan 12- tot 15-jarigen? Zak dan eens af naar de bib en laat hen kennismaken met BIBIT.  De Antwerpse bibliotheken ontwikkelden deze app speciaal voor jongeren. Ze ontdekken zo dat een bibliotheek méér is dan alleen maar een verzameling boeken.  

Wil je daarbij graag wat uitleg over het gebruik van de tablets? Dan kom je best op een maandag, dinsdag of vrijdag naar de bib.

info.permeke@antwerpen.be

 

Tabletrondleiding voor groepen MO en NT2

jonge vrouw staat voor een gele achtergrond en kijkt lachend naar haar tablet

Speciaal voor groepen maatschappelijke oriëntatie en cursisten van NT2, lanceren we deze quiz met de tablet om de bib beter te leren kennen.

Begeleiders krijgen vooraf uitleg van een bibmedewerker.

Meer info

 

 

 

Rondleiding voor ouders

foto van de jeugdzone met muurschildering

Wil je een uitgebreide rondleiding voor de ouders van je klas of leefgroep?

De bib geeft rondleidingen op maat voor groepen van maximum 15 ouders van kinderen tot 12 jaar. 

Tijdens deze rondleiding van ongeveer een uur staat leesplezier centraal.

Een basiskennis van het Nederlands (NT2 RG 1.2) is wel vereist.

De bibmedewerker vertrekt vanuit de vragen en interesses van de ouders, de wensen van de school,  kinderdagverblijf of andere organisatie.

We verkennen samen de jeugdafdeling, op basis van de leeftijd, het taalniveau en de ontwikkelingsfase van de kinderen in het gezin. We tonen ook hoe de inlever- en uitleenautomaten werken. Indien gewenst bezoeken we de Boekstarthoek, de taalzone NT2, de muziek- en beeldafdeling, de urban bib of de collecties voor volwassenen. Als de tijd het toelaat, lezen we nog iets voor.

Maak minstens 4 weken op voorhand een afspraak via dit formulier

Wil je na de rondleiding voor de hele groep een bibkaart of een A-kaart aanvragen? Meld dit dan vooraf even aan info.permeke@antwerpen.be

Verken zelf de bib

affiche van de stad: welkom in de bib

Wens je de bib op eigen houtje te verkennen met je groep van het secundair of hoger onderwijs? Dat kan tijdens de openingsuren. 

Stuur vooraf een mailtje naar info.permeke@antwerpen.be.

Er zijn plaatsen voorzien voor groepswerk en individueel werk.