Biomimicry

Lezing door Christiaan Thoen

Biomimicry (BM) is meer dan nabootsen van biologische processen voor het plezier of de prestatie. Organismen, processen en systemen zijn doorheen de evolutie van 3.8 miljard jaar zo geperfectioneerd, dat in het bijzonder ontwerpers en productontwikkelaars er veel van kunnen leren.

Zo zijn architecten helemaal in de ban van deze nieuwe wetenschap. Zij tekenen een totaal nieuw ‘design van het leven’, zoals energie-efficiënte gebouwen die geïnspireerd zijn op termietenheuvels. De natuur herbergt een onvoorstelbaar rijke schatkamer voor mensen, want organismen zijn volleerde economen, ingenieurs, fysici en chemici.

Deze lezing belicht wetenschappelijke en technologische ontwerpen, waarbij sommige innovaties jou ongetwijfeld inspiratie zullen geven om duurzamer te gaan leven. Natuurliefhebbers zullen geïnspireerd worden door bepaalde onderzoeksdomeinen van biotechnologie en biomimicry, die je kennis laten maken met technieken op het snijvlak van biologie en technologie.

Bekijk het evenement op Facebook.

Praktisch

prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro

Extra

20 tot 22 uur

bekijk ook eens

Wetenschap Centraal

Dirk Van Duppen & Katrien Schaubroeck

wo 25 apr 2018 - 19.00 uur

In een gemoedelijke sfeer vertellen wetenschappers over hun werk en passie. Het gespreksonderwerp vandaag: wie goed doet, goed ontmoet?