November Boekenmaand!

Boekenmaandprogramma in Permeke

Antwerpen is dé boekenstad van Vlaanderen en dat beleef je tijdens November Boekenmaand. Gespreid over de stad zijn er evenementen, activiteiten, lezingen en voorleessessies op prachtige en soms onverwachte locaties. Internationale schrijvers, de beste Belgische auteurs, jong literair talent… ze maken allemaal hun opwachting in Antwerpen. 

Ook Permeke laat zich natuurlijk niet onbetuigd.

Een greep uit ons aanbod:

Radio 1 Boekenfeest live

Het Radio 1 Boekenfeest komt naar bibliotheek Permeke! Bent Van Looy en Bart Moeyaert nodigen interessante gasten uit voor een goed gesprek. 

Watlab salons

In de Watlab salons van VONK en Zonen krijg je een kijkje achter de schermen van creatieve maakprocessen. De literaire makers van het Watlab stellen vier keer een avond samen rond een thema waarmee ze gevoed willen worden. Ze delen waar ze aan werken en nodigen een expert uit om mee in gesprek te gaan. Ook voor muziek wordt gezorgd.

Woord- en andere kunsten

In de Boekenmaand Special van You On Stage biedt Mayanaise niet alleen een open podium, ook enkele gepubliceerde talenten en beloftevolle boekenwormen zullen sprankelen in Permeke. 

Tijdens Mensen Zeggen Dingen zorgen waanzinnig getalenteerde mensen voor poëzie, poetry slam, proza en punchlines.

Lezen, voorlezen en samen lezen

Tijdens BabelFabel vertellen twee vertellers met een kamishibai (= een verteltheatertje met grote prenten) een verhaal in twee talen. Daarna knutselen we mooie werkjes over het verhaal dat we net hoorden. 

Op onze Leeslekker-voorleesuurtjes vertellen we mooie, spannende en grappige verhalen.

Elke derde zondag van de maand – dus zeker ook tijdens de Boekenmaand - verandert het De Coninckplein in een gezellige strip- en boekenmarkt. 

Tijdens SamenLezen voor anderstaligen van Taal-Lokaal lezen we samen een verhaal in het Nederlands en praten erover. Zo kan jij je Nederlands oefenen, ontdek je nieuwe verhalen en gedichten en ontmoet je andere mensen uit de buurt.

Auteurs in Permeke

De Russische schrijver Maxim Osipov vertelt over schrijven als arts, het kortverhaal als genre en hoe het is om een schrijver in ballingschap te zijn tijdens een auteurslezing van Creatief Schrijven. Hij is ook te gast op Free the Word, een literaire avond van PEN Vlaanderen en Behoud de Begeerte waarop het vrije woord wordt gevierd.

Tijdens de Donderdag van de Poëzie praat Johan de Boose praat met Frank Keizer over zijn poëziebundel 'De introductie van het plot'.

In 'Hubertina' reconstrueert Kristien Hemmerechts het leven van verzetsstrijdster Hubertina Aretz. Aragorn Fuhrmann gaat met Hemmerechts in gesprek over thema’s als verzet en collaboratie, literatuur en herinnering tijdens deze boekvoorstelling georganiseerd door het Vredescentrum.

Vertelfestival

Kom tijdens het vertelfestival Antwerpen Vertelt in Permeke genieten van verhalen in verschillende talen, uit de buurt en van elders, muzikale verhalen, dromerige luisteravonturen, pittige poëzie, boeiende gesprekken, en nog veel meer. 

Permeke draait door met Risiko Press

Een hele dag activiteiten van uitgeverij Risiko Press die eindigt in een vrije avond met voorlezerijen en performances, vol woord en melodie in alle windrichtingen! Met Tina Schott, Jóhanna Kristbjörg Sigurðardóttir, Stefanie A. Van Rompaey, Ria Pacquée, Sis Matthé en Clodagh Kinsella en Roman Hiele.

Het wordt een prachtige maand vol boeken- en leesplezier. 

Lees hier meer over alle Antwerpse activiteiten tijdens de Boekenmaand: