Boekstart - AFGELAST op 8 en 18/4

voor baby's en peuters

Je bent nooit te jong voor een liedje, een rijmpje, een boekje of een voorleesmomentje in de bib! Dat is het uitgangspunt van Boekstart.

Ontdek samen met jouw baby of peuter nieuwe knisper-, voel- en kartonboekjes en luister naar een kort verhaaltje, rijmpje of liedje. We maken ook een gratis A-kaart/bib-kaart aan voor jouw kindje.

Baby's en boeken? Natuurlijk!

Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

De eerste maanden
Een baby voelt (en proeft!) graag knisperboekjes, badboekjes, stoffen boekjes en houdt van felle kleuren. Laat ze overal in huis rondslingeren, want je kind leert boekjes al spelenderwijs kennen. In het begin heeft je baby misschien enkel plezier in het omslaan van de pagina’s. Laat hem gerust experimenteren. De prenten bekijken volgt later wel.

Na 1 jaar
Na ongeveer een jaar wordt je kind handiger met kartonboekjes. Felle kleuren, flapjes en eenvoudige afbeeldingen van dagelijkse dingen zoals speelgoed en eten, zijn ideaal. Je kan vertellen wat je ziet, geluiden nabootsen en inspelen op de reacties van je kind. Je baby begrijpt al veel meer dan hij kan zeggen!

Rond 2 jaar
Rond de leeftijd van twee jaar genieten kinderen van eenvoudige, herkenbare verhalen die een tikkeltje grappig of ondeugend zijn. Zoek je een geschikt boek voor je peuter? Ga dan niet op leeftijd af, maar speel in op wat je kind boeit. Je peuter houdt van veilige, herkenbare verhalen met figuren die net als hij ondeugend, nieuwsgierig en tegendraads zijn!

 Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat Permeke dicht tot en met 19 april 2020. Alle voorstellingen worden tot dan geannuleerd. Bezoekers die een ticket hebben, krijgen een persoonlijk bericht met meer informatie.

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen

 

Boekstart:
- 2de woensdag van de maand in de Taalzone (10-11u)
- 3de zaterdag van de maand in de Jeugdzone (11-12u)