Brief aan Walter

Behoud de Begeerte viert Walter van den Broeck

In maart werd Walter van den Broeck tachtig jaar.
Een uitgelezen moment voor de van den Broeck-fanclub bij Behoud de Begeerte om nog eens te bewijzen dat men hier met een uitzonderlijk auteur te maken heeft.
De auteur van onder meer 'Brief aan Boudewijn', 'Het beleg van Laken' en ‘Groenten uit Balen’ moet ergens aan het begin van zijn carrière de gevleugelde woorden choose your battles zeer stevig in de oren hebben geknoopt.
Sinds jaar en dag graaft van den Broeck namelijk in zijn eigen herkomst en familie en het soms lastige leven van de gewone man. Hij levert daarmee al vijftig jaar geëngageerde en ontroerende literatuur af.

Voor deze voorstelling vroeg Behoud de Begeerte aan zoon Karl van den Broeck om zijn vader te interviewen over zijn schrijverschap, zijn geboortedorp Olen en zijn uitgekozen battles

Koen Peeters brengt een lofrede aan de auteur die hem met ‘Brief aan Boudewijn’ zelf tot schrijven inspireerde.

Ook Jeroen Brouwers brengt een eerbetoon aan zijn schrijvende vriend. Hij leest een fragment uit zijn lofzang op 'Brief aan Boudewijn' waarmee hij Walter van den Broeck in Nederland introduceerde.

Evelien Bosmans, met haar Kempische accent dat na de verfilming van ‘Groenten uit Balen’ volgens geruchten zelfs door buitenlandse wezens werd aangenomen, leest teksten voor uit van den Broecks oeuvre.

Met Evelien Bosmans, Karl van den Broeck, Walter van den Broeck, Jeroen Brouwers en Koen Peeters.

Foto: Koen Broos


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • ONLINE

Extra

Vanaf 16 uur te bekijken op BdBTV

De voorstelling blijft nadien ook nog online beschikbaar.