workshop Catrinas (trekpoppen) maken

Feest van de Doden

Op 1 en 2 november viert Mexico haar 'Día de Muertos', waarbij de mensen hun overleden geliefden herdenken. Ze maken dan een groot altaar met kaarsen, foto’s en zelfs de favoriete maaltijd van de overledene.  Dit altaar wordt mooi versierd met kleurrijke bloemen, beeldjes, maskers, ... en ook de typisch Mexicaanse 'Catrinas 'of trekpoppen horen hierbij.

Francisco Manzano, een Mexicaanse kunstenaar die ook werk toont op de expo in Permeke, maakt grote en kleine Catrinas, en geeft hier een workshop speciaal op kindermaat. 

Op 31 oktober vieren we in Permeke het Feest van de Doden en wordt het altaar versierd met de kunstwerkjes die we in deze workshop maken!

Praktisch

vlieg afbeelding
prijzen
  • Gratis
locatie
  • Jeugdzone Permeke
  • De Coninckplein 25 - 26
  • 2060 Antwerpen

Extra

van 7 tot 12 jaar

14:00 - 15:30 uur

max 15 deelnemers

vooraf inschrijven

bekijk ook eens

workshop Mexicaanse bloemen maken

Feest van de Doden

za 10 okt 2020 - 13.00 uur

Op 31 oktober vieren we in Permeke het Feest van de Doden.Kom mee bloemen maken van zijdepapier om het altaar mee te versieren!

workshop Piñatas maken

Feest van de Doden

wo 14 okt 2020 - 14.00 uur

Mocht jij al eens op een piñata slaan tijdens een feestje? Dan viel er ongetwijfeld lekkers uit! Een traditionele piñata wordt gemaakt van karton, versierd met veel kleurrijke materialen en vaak met snoep en confetti gevuld. Kom zelf een tof exemplaar knutselen! 

workshop 'papel picado'

Feest van de Doden

wo 21 okt 2020 - 13.30 uur

Op 31 oktober vieren we in Permeke het Feest van de Doden.Kom mee kunstwerkjes maken van gesneden zijdepapier om het altaar mee te versieren!

workshop Mexicaanse maskers maken

Feest van de Doden

za 24 okt 2020 - 13.00 uur

Kom mee Mexicaanse maskers maken van papier maché. We versieren hiermee ons altaar voor het Feest van de Doden op 31 oktober in Permeke.

Día de Muertos

Permeke viert het Feest van de Doden

za 31 okt 2020 - 19.00 uur

El Dia de Muertos is een Mexicaanse traditie, waarbij de mensen uitbundig hun overleden geliefden eren. Ze maken een groot, kleurrijk altaar en ‘s avonds is er een feest waarop mensen samen eten, drinken, muziek maken, dansen en herinneringen ophalen.