Expo The Art of Cai

Chinese cultuur in bib Permeke: expo leeuwendans

In de jeugdzone van de bib vind je de mooie tekeningen van Cai Tse.

Cai Tse (1990) is een leeuwendanseres uit Australië. Ze danst als de leeuwenstaart bij de Chinese jeugdliga in Sydney. In 2018 won ze de Internationale Vrouwencompetitie MGM Leeuwendans Kampioenschap. Naast een gepassioneerde leeuwendanseres is ze freelance designer en illustrator.

Cai creëerde The Seventh Lion (De Zevende Leeuw) over de leeuwendans als eerbetoon aan haar Chinese afkomst. Met haar creatief platform zet ze de kunst, de dansers en de geschiedenis van de Chinese leeuwendans in de kijker.

Op haar website www.theseventhlion.com vind je leuke leeuwendansgoodies (illustraties, pins,...). Haar grappige cartoons kan je volgen op www.instagram.com/artofcai

De expo in de jeugdzone loopt van 11 januari tot en met 2 februari 2020. Je kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van de bib. De toegang is gratis.


Praktisch

prijzen
  • Gratis

bekijk ook eens

Legends of Liondance

Drie weken Chinese cultuur in en rond Permeke

za 11 jan 2020 - 09.55 uur tot zo 2 feb 2020 - 14.00 uur

Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gedurende vijftien dagen gevierd, maar in bibliotheek Permeke maken we er drie weken van! Een overzicht van alle activiteiten en evenementen vind je hier.