Chinese filmavond i.s.m. CinemAsia

Chinese cultuur in bib Permeke: filmavond

Voor The Farewell dook de Chinees-Amerikaanse cineaste Lulu Wang in haar eigen familieverleden. In deze komische dramafilm schetst ze met kleine momenten een warme familiedynamiek, bijzondere tradities, botsende culturen en hoe moeilijk het is om afscheid te nemen.

Want als de in Amerika wonende Billi hoort dat haar geliefde Chinese grootmoeder Nai Nai op sterven ligt, wil de werkloze dertiger haar meteen opzoeken. Haar ouders zien dit niet zitten, want zelf weet Nai Nai niet dat ze terminaal is, en dat wil de familie zo houden. 

In de VS was dit tedere familiedrama een hit. Met haar ontwapenende vertolking won Awkwafina (bekend van Crazy Rich Asians) pas nog de Golden Globe voor Beste Actrice in een komedie, als eerste vrouw van Aziatische origine.  

De film komt hier in januari in de zalen, maar in samenwerking met CinemAsia, het Aziatisch filmfestival in Amsterdam, kan je er ook in bibliotheek Permeke al naar komen kijken!

Praktisch

Datum en uur:
donderdag 23 januari 2020
20 uur

Prijs:
vvk: 4 euro | kassa: 6 euro | kansentarief: 2 euro
2 euro korting in ruil voor 1 A-kaartbon (= 10 A-kaartpunten)
 

trailer The Farewell


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • Voorverkoop: 4 euro
  • Kassa: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Legends of Liondance

Drie weken Chinese cultuur in en rond Permeke

za 11 jan 2020 - 09.55 uur tot zo 2 feb 2020 - 14.00 uur

Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gedurende vijftien dagen gevierd, maar in bibliotheek Permeke maken we er drie weken van! Een overzicht van alle activiteiten en evenementen vind je hier.