Chinees Nieuwjaarsfestival

Legends of Liondance

Film | 11 tot 12.30 uur (volzet)
In het auditorium in de bibliotheek kan je met de hele familie komen kijken naar 'Mulan', een leuke kinderfilm van Disney over een Chinees meisje en haar draakje. 

Markt | 11.30 tot 19 uur
Op het De Coninckplein kan je de lekkerste Aziatische lekkernijen ontdekken, Chinese kruiden vinden of een acupunctuur-sessie boeken. Jongeren die de mythische leeuwen de max vinden en graag leeuwendanser willen worden, kunnen zich inschrijven voor Kung Fu-lessen. Een reis naar China boeken of je voeten laten masseren? Het kan op de feestelijke Chinese Nieuwjaarsmarkt.

Leeuwendansparade | 13 uur

Chinees Nieuwjaar wordt zoals elk jaar ingezet met een feestelijke leeuwendans in de Van Wesenbekestraat. De restaurants worden ingezegend terwijl de leeuw op zoek gaat naar een krop sla. Kom mee vieren in een sfeer van ophitsende drums en rokerige voetzoekers. Oordopjes tijdens deze traditionele opvoering komen van pas.

Kinderanimatie | 13 tot 16 uur
Kinderen kunnen zich laten schminken of komen knutselen in de jeugdzone van de bib. Wil je het diertje van het jaar zijn, met een roos snuitje en grote oren? Of liever een stoere leeuw die een Chinese dans opvoert? Knutsel je favoriete Chinese sterrenbeeld. 

Wij wensen je alvast een rijk en gezond leven! 

Kung Hei Fat Choi!


Praktisch

prijzen
  • Gratis

bekijk ook eens

Legends of Liondance

Expo Chinees Nieuwjaar

vr 18 jan 2019 tot zo 17 feb 2019

Ontdek hoe een Chinese leeuwenkop gemaakt wordt en welke traditionele instrumenten en kostuums gebruikt worden in de Chinese Opera.

Buttons maken

Dag Zondag! kinderactiviteit

zo 28 apr 2019 - 11.00 uur

In deze workshop kunnen kinderen op een creatieve manier hun pennenzak, sporttas of jasje opvrolijken. We maken zelf buttons in de jeugdzone.