Wetenschap Centraal

Criminaliteit voorspellen: big data of big brother?

Wim Hardyns van de Universiteit Gent praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over het voorspellen van criminaliteit aan de hand van computermodellen. 

Kunnen we misdaad voorspellen en voorkomen? Hoe gaat ‘predictive policing’ in zijn werk? Wat zijn de voordelen en gevaren?
Het lijkt fictie, maar er wordt al volop mee geëxperimenteerd. Hoe? En hoe veranderen nieuwe technologieën het werk van de politie?

Professor Wim Hardyns staat stil bij de uitdagingen in het omgaan met big data en welke impact deze ontwikkelingen kunnen hebben op de maatschappij. Hij toont dit aan de hand van een concrete toepassing in predictive policing. Hierbij worden predictieve modellen gebruikt om criminaliteit te voorspellen met data uit verschillende organisaties.

Wetenschap Centraal

Wetenschap centraal is een programma ism met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.

Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.
Wetenschappers vertellen in een gemoedelijke sfeer en onder begeleiding van moderator Sven Pichal over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend: voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

 

bekijk ook eens

Wetenschap Centraal

Inclusie: recht of plicht?

wo 23 sep 2020 - 19.30 uur

Beno Schraepen van de AP Hogeschool praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over inclusie in het onderwijs.

Wetenschap Centraal

Lumumba: radicale dekolonisatie

wo 7 okt 2020 - 19.30 uur

Matthias De Groof van de Universiteit Antwerpen praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over radicale dekolonisatie in Congo.

Wetenschap Centraal

De stad als laboratorium

wo 25 nov 2020 - 19.30 uur

Stijn Oosterlynck van de Universiteit Antwerpen praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over de stad als laboratorium.