De Lantaarnaansteker

Boekvoorstelling Aline Sax

Elke avond, als het donker wordt, steekt de lantaarnaansteker de lichten aan. Zo laat hij een spoor van licht na. Dan kijkt hij bij iedereen naar binnen.

Hij ziet de jonge vrouw die alleen is, de vreemdeling die niemand begrijpt, het meisje dat wacht op haar papa, het oude koppel zonder kind,… De lantaarnaansteker bedenkt een plan. Een plan dat licht brengt in donkere harten.

De Lantaarnaansteker is een hartverwarmend verhaal over hoe mensen elkaar vinden in de stad. Auteur Aline Sax en illustrator Ann De Bode vertellen over het ontstaan van het boek. 

Tijdens deze intieme voorstelling word je ondergedompeld in het verhaal en de illustraties. We laten de voorstelling bezinken bij een hapje en een drankje.

Wie dit wil, kan ook zelf aan de slag met de prenten en de personages uit het boek. Voor jong en oud!


Aline Sax is auteur en onderzoekscoördinator bij het historisch projectbureau Geheugen Collectief. Ze werd al verschillende malen genomineerd voor belangrijke prijzen zoals de Boekenleeuw, de Gouden Uil, de Thea Beckmanprijs, de Gouden Lijst en de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Ook in het buitenland wonnen haar boeken prestigieuze prijzen. In 2017 werd zij als enige Vlaming geselecteerd voor de Aarhus39 - de 39 beste Europese jeugdauteurs jonger dan 40.

Ann De Bode heeft al meer dan 200 boeken geïllustreerd. Voor haar illustraties maakt ze graag gebruik van collages, de computer en Fimo-klei. Ann kreeg al verschillende nominaties en prijzen, waaronder 5 keer de Publieksprijs van de Picturale van Ronse. Ann houdt van vreemde culturen opzoeken, motorrijden, lounge-muziek, koffie met veel melk, poëzie, tagliatelli, lekker lang uitslapen en dieren.

Samen maakten ze eerder al 'Het meisje en de soldaat' (De Eenhoorn, 2013) waarin een blind meisje en een Afrikaanse soldaat vertellen over hun vriendschap tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het boek werd voor verschillende literaire prijzen genomineerd en vertaald in meerdere talen.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

van 15 tot 16 uur