DE NACHT VAN PERMEKE

Op deze pagina

ZATERDAG 4 JANUARI 2020

Beleef een bijzondere nacht in bibliotheek Permeke. Verdwaal tussen de boeken en laat je omverblazen door een verkwikkende mix van muziek, theater, film, tekenkunst, performances, massages en - uiteraard - literatuur.

Afsluiten doen we zoals jullie dat van ons gewend zijn: met een stevige afterparty!

PROGRAMMA

Vitalski heet je welkom 20:00 - 02:00
Gediplomeerd literatuurwetenschapper Vitalski heet je van harte welkom met geïmproviseerde adresseringen, maar ook met liefdespoëzie, stunt-gedichten en gloednieuwe, tragische, uiterst korte kortverhaaltjes.

De Krankzinnige Tempelier 20:00 - 22:00
De bel van Het Sint Jos college gaat voor het laatst dit schooljaar. De grote vakantie is begonnen! Schoolkameraden Rikkie, Dennis en Marcel zijn lid van jeugdbeweging ‘de snotapen’. Alvorens met hun families vakantie te nemen, gaan ze met leraar biologie meester Daniël pedagogisch kamperen in het oude Kolenwoud. Wat ze niet weten is dat de Krankzinnige Tempelier van daaruit de bevrijding van het heilig graf  van Jeruzalem voorbereidt. Alweer een heerlijk luisterspel van Radio Centraal.

Snof & Int Cleastwood 20:00 - 22:00 
Deze twee platenruiters gooien hun gigantische spoken word collectie in de blender. Deze heren hebben met hun literaire dj-set al meerdere malen een enthousiast publiek weten vermaken. Dat gaat van Parlando naar A Capella, van Lezingen over Speeches naar Tutorials, van Fieldrecordings langs Sprookjes, van Geroep over Vreemde Taallessen naar Onbestaande Taalexperimenten. Presidenten clashen met Klassiekers, de Beat poets gaan in dialoog met de Dada vocalisten en de Pausen worden verbaal verkracht door Satanisten allerhande.

Schuttersfeest 20:00 - 01:00
Dit Scherpschuttersfeest voor Marcel van Maele hoort thuis in een reeks acties, tentoonstellingen en publicaties voor en posthuum ook door Marcel van Maele. Met de punten die je verdient in dit schietkraam kan je een publicatie over Marcel van Maele aanschaffen uit het gamma van Troebel Neyntje. Dit alles niet geheel onverschoten dankzij Troebel Neyntje, AARS, Permeke en KASK Antwerpen.

Literaire Wellness 20:00 - 02:00
Werd je ooit al gemasseerd in de bibliotheek? Beeldend kunstenaar Jeroen Baeken kneedt je spieren helemaal los, zodat je volledig ontspannen kan genieten van deze literaire nacht.

Jouw portret 20:00 - 02:00
Serge Baeken is graficus en striptekenaar. Op De Nacht van Permeke tekent hij graag jouw portret - als je even stil kan zitten tussen al die festiviteiten. En dat portret krijgt je mee naar huis.

Waar is Demi Mollema?  20:00 - 01:00
Vioolmuziek zwelt aan, een deur gaat open, valt dan onherroepelijk dicht. De kandidaten staan klaar voor het avontuur van hun leven. De winnaar is degene die het antwoord weet op die ene vraag: waar is Demi Mollema? Schrijf je in - alleen of met jouw team - voor deze literaire zoektocht. Dit spannende teamspel van collectief ZINK is geïnspireerd op Wie is de Mol, Escape Rooms en Expeditie Robinson. 

106.7 FM 20:00 - 02:00
Radio Centraal brengt live verslag uit van De Nacht van Permeke met interviews, fragmenten en diepzinnige commentaren.

Meer poëzie. Overal. Altijd  20:30 - 22:00
Na groot succes vorig jaar voert de Partij voor de Poëzie ook dit jaar actie in de bibliotheek om haar programmapunt kracht bij te zetten. Daarna doet ze haar nieuwe collectieve Signaalgedicht uit de doeken. Welke dichters mag je deze keer verwachten? Dat verklappen we binnenkort!

Kortfilms 20:30 - 0:30
Dankzij Dalton kan je even wegdromen bij enkele kortfilms. Welke films je dit jaar kan verwachten, maken we hier binnenkort bekend.

MonoMono 22:30 - 23:30
Vrouwelijk elektronisch muziek-duo dat donkere post-post-post- electro creëert waarin ze weelderige synths verenigen met experimentele stemmen, viool en electro-akoestische beats. Voor fans van Kelly Lee Owens, Arca, John Tablot and Aisha Devi. 

Rendier 22:30 - 23:30
Deze vijfkoppige kerstband werkt seizoensgebonden en lokaal. Hun Nederlandstalige liedjes houden het midden tussen kleinkunst, pop en folk. Rendier brengt zoete klank in stille nachten en ontroering in bevroren tijden. Muziek als hete Glühwein in jouw aderen.

Adriaan de Roover 00:30 - 01:30
Adriaan de Roover speelde in verschillende gedaantes (o.a. Oaktree) al op Gent Jazz, Pukkelpop, Eurosonic, De Studio... en was artist in residence in Ancienne Belgique. Onder zijn eigen naam brengt hij stemmige, gelaagde en betoverende elektronische muziek. Van pop tot ambient, van geluidskunst tot hedendaagse clubmuziek. Zijn nieuwe album nog organischer, abstracter en intenser. Korrelige soundscapes gaan over in golvende breakbeats. Een muzikale trip voor fans van Fennesz, Daniel Lanois, Nicolas Jaar en Four Tet.

PiNGPoNG & FasterPussyKat 01:00 - 05:00
Feestje verzekerd met DJ PiNG en DJ PoNG, afgewisseld met DJ FasterPusskyKat. Dat feestje vindt plaats in onze glazen Kubus en mag lekker doorgaan tot 5 uur 's morgens!

BESTEL TICKETS

Vvk 8 euro
Kassa 10 euro
Kansentarief 2 euro
Na 1 uur 's nachts 5 euro
Korting A-kaartbon 2 euro
Cultuurshockcheque +15j

Welkom op De Nacht van Permeke!

INTERVIEWS MET ARTIESTEN

Interview met Jan Ducheyne (Partij voor de Poëzie)

Radio Centraal brengt live verslag uit op 106.7 FM