Op 1 en 2 november viert Mexico haar Día de Muertos, het Feest van de doden. De mensen verwelkomen dan de zielen van al hun geliefden die overleden zijn. Ze doen dit door een groot altaar te maken met foto’s, een overvloed aan bloemen, versiering, kaarsen, het favoriete eten en drinken van de overledenen en er wordt natuurlijk muziek gespeeld en gedanst. Mensen eten en drinken samen en het feesten gaat door tot laat in de nacht

Omdat het feest van de doden ook een universele herdenking is (Allerheiligen/Allerzielen/Halloween…) nodigt Permeke iedereen uit om geliefdes te komen eren en te vieren, op z'n Mexicaans!

Programma

Je kan doorlopend de expo Criaturas y creaciones en colores bekijken met werk van de Mexicaans-Belgische kunstenaars Francisco Manzano, Flor Aguilar en Marina Leal.

11.00 uur | familiefilm: ‘Manolo's Magische Reis’
Manolo's Magische Reis (origineel: The Book of Life) is een animatiefilm uit 2014, geregisseerd door Jorge Gutierrez. Schrijf je voor de filmvoorstelling apart in via deze link.

18.00 uur (doorlopend) | eetkraam met Mexicaanse gerechten
Met SoCal Tacos van Margarita Saldaña op het binnenplein van de bib.

19.00 uur | presentatie van het Altaar met oude Azteekse en hedendaagse gedichten
Gedichten van Nezahualcoyotl en Juan Rulfo worden voorgelezen in de originele taal Nahutl en in het Spaans en Nederlands.
De vertaling is gemaakt door het Centrum voor Mexicaanse studies (CEM). Sandra Olguin, stafmedewerker van het CEM en auteur van de roman La ciudad antes llamada Distrito, leest de gedichten voor, samen met een medewerker van Permeke. Presentatie: Patricia Lopez.

20.00 uur | receptie met Ponche
En verkoop van heerlijke cocktails.

20.30 uur | concert 
TriOrganico
Ze brengen hypnotiserende ritmes met de warme klanken van de houten marimba, de cajon en andere Latijns-Amerikaanse muziekinstrumenten.Een uniek en magisch trio.

22.00 uur | concert 
La Malquerida
Deze band ontstond 8 jaar geleden dankzij een gezamenlijke liefde voor Latijns-Amerikaanse muziek en vooral voor ritmes zoals danzon, mambo en chachacha. Ze brengen een sabroso repertoire van old-school salonmuziek gecombineerd met traditionals. A bailar!

23.30 uur | dj-set
Camera, actie! Ambiance verzekerd! Een groot repertoire van latin ritmes, rockpop en een mix van sexy discohits is de 'perfecto combinacion' van DJ Santos (aka Rockman Santos).
A bailar y gozar que el mundo se va acabar! (We gaan dansen en genieten want het is het einde van de wereld!) 

Tickets

Selecteer in het formulier het tarief 'Gratis' om kinderen jonger dan 14 jaar in te schrijven.  
Voorverkoop: 8 euro of 2 euro als je van het Kansentarief geniet. 
Inkom op de dag zelf: 10 euro, -14 jaar gratis.

La Malquerida

TriOrganico