Día de Muertos - Fiesta

Feest - Feest van de Doden

Feest op maandag 31 oktober mee volgens de Mexicaanse tradities, geniet van poëzie bij een lekker Mexicaans hapje, luister naar het verhaal van De Dood, kom meer te weten over de Mexicaanse volkscultuur, ga helemaal op in Mariachi-muziek en dans een stuk in de nacht op zwoele latinritmes en sexy discohits.

 

PROGRAMMA

 

Patricia Lopez presenteert.

19.30u - Mexicaanse kokkinnen zorgen ervoor dat je op het binnenplein van de bib kan genieten van Mexicaanse hapjes.

20.00u - In zijn monoloog Memento Mori neemt kunstenaar Milan Borms de gedaante aan van De Dood in hoogsteigen persoon en heet je welkom in zijn wereld.

               Deze voorstelling is bedoeld voor volwassenen -  neem zeker het ticket met toegang tot de Memento Mori voorstelling

20.40u - Presentatie van het Altaar van Antwerpen dat wordt overgebracht van het MAS naar bibliotheek Permeke. Aansluitend lezen Sandra Olguín en Wendy Leys gedichten voor in het Spaans en Nederlands.

21.20u - Receptie met gratis Ponche (Mexicaanse theedrank) en verkoop van cocktails.

21.30u - Francisco Manzano brengt in zijn performance Diablos, Toritos y Tecuanes Mexicaanse folklore met elementen uit de volksfeesten, traditionele dansen, rituelen en ceremonies van de inheemse volkeren van Mexico.

23.00u - Mariachi Los Tarascos brengen je Mariachimuziek zoals je die nog nooit gehoord hebt. De muzikanten van Mariachi Los Tarascos komen uit Mexico en Honduras en geven hun eigen, vernieuwende draai aan deze volksmuziek.

00.30u - 03.00u Camera, actie! Ambiance verzekerd! We dansen de nacht in met DJ Santos (aka Rockman Santos) met zijn groot repertoire van latinritmes, rockpop en sexy discohits. 

 

A bailar y gozar que el mundo se va acabar! 

 

bekijk ook eens

Feest van de Doden

programma-overzicht 2022 - Feest van de Doden

zo 9 okt 2022 tot zo 6 nov 2022

In oktober staat de Mexicaanse cultuur centraal in bibliotheek Permeke met een expo, workshops, voorstellingen en film. El Día de Muertos vieren we op maandag 31 oktober met een monoloog van De Dood, poëzie, Mexicaanse gerechten, een performance en heel veel muziek.