Donderdagen van de Poëzie

Anne Meerbergen

Aanmoederen

Aanmoederen is het opgemerkte debuut van Anne Meerbergen (1954). Ze volgde Literaire Creatie in Ekeren en poëzie aan de Schrijversacademie in Antwerpen. Meerbergen dicht eerlijk, ontroerend en confronterend over symbiose en afstand tussen moeder en kind. Al te vaak worden moeders opgehemeld. Ze verdienen meer, moeten van hun sokkel gehaald worden. Dat maakt ze boeiend, geeft ze het lijf waarmee ze moeder werden terug. Aanmoederen is voor Meerbergen een handleiding, een voorhamer en een zwachtel.   

 

Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag tijdens de Donderdagen van de Poëzie.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 

 

In bibliotheek Permeke:

  • 24/09/2020  Shari Van Goethem met "Tere stengels"
  • 22/10/2020  Nerkiz Sahin met "Er was mij niets gevraagd"
  • 26/11/2020  Anne Meerbergen met "Aanmoederen"

 

In het Letterenhuis:

  • 15/10/2020  Lies Van Gasse
  • 19/11/2020  Jens Meijen


De gesprekken in het Letterenhuis zijn zonder live publiek, maar kunnen online bekeken worden vanaf 16 uur op AntwerpenLeest/streams.

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

Praktisch:
van 12.30 tot 13.30 uur
Er is een boekenstand waar je het werk van de literaire gast kunt kopen.

De gesprekken in Permeke gaan wel door met een live publiek, maar helaas voorlopig zonder koffie en croissants. Het aantal plaatsen is beperkt.

Het gesprek wordt ook opgenomen. De digitale uitzending vind je vanaf 16 uur op AntwerpenLeest/streams.

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Shari Van Goethem

do 24 sep 2020 - 12.30 uur

Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Shari Van Goethem over haar poëziebundel 'Tere stengels'.

Donderdagen van de Poëzie

Nerkiz Sahin

do 22 okt 2020 - 12.30 uur

Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Nerkiz Sahin over haar poëziebundel 'Er was mij niets gevraagd'.