Donderdagen van de Poëzie

Shari Van Goethem

Tere stengels

In Tere stengels geeft Shari Van Goethem (1988) de leegte armen en benen. Een bundel over zijn en niet-zijn, over vol-ledigheid en eenzaamheid in een van haar meest intense gedaantes. Shari Van Goethem gelooft dat we nood hebben aan subtiele taal als we willen raken aan wat van betekenis is in het leven. Als zingevingsverantwoordelijke bij CM buigt ze zich over levensvragen, ethiek, levensbeschouwing en spiritualiteit. Altijd zoekend is ze, altijd onderweg. De poëzie is daarbij een belangrijke tochtgenote.  

 

Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag tijdens de Donderdagen van de Poëzie.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 

 

In bibliotheek Permeke:

  • 24/09/2020  Shari Van Goethem met "Tere stengels"
  • 22/10/2020  Nerkiz Sahin met "Er was mij niets gevraagd"
  • 26/11/2020  Anne Meerbergen met "Aanmoederen"

 

In het Letterenhuis:

  • 15/10/2020  Lies Van Gasse
  • 19/11/2020  Jens Meijen


De gesprekken in het Letterenhuis zijn zonder live publiek, maar kunnen online bekeken worden vanaf 16 uur op AntwerpenLeest/streams

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

Praktisch:
van 12.30 tot 13.30 uur
Er is een boekenstand waar je het werk van de literaire gast kan kopen.

De gesprekken in Permeke zijn met een live publiek, maar helaas voorlopig zonder koffie en croissants. Het aantal plaatsen is beperkt.

Het gesprek wordt ook opgenomen. De digitale uitzending vind je vanaf 16 uur op AntwerpenLeest/streams

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Nerkiz Sahin

do 22 okt 2020 - 12.30 uur

Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Nerkiz Sahin over haar poëziebundel 'Er was mij niets gevraagd'.

Donderdagen van de Poëzie

Anne Meerbergen

do 26 nov 2020 - 12.30 uur

Dit is jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Anne Meerbergen over haar poëziebundel 'Aanmoederen'.