Permeke draait door met Ediçoes CN

Op deze pagina

Op 18 en 19 april komt muzieklabel-uitgeverij Edições CN naar Permeke met een mix van klassieke composities, exotische veldopnamen en experimentele klanken. Een unieke showcase met een Portugees tintje! De vinho verde zal rijkelijk vloeien...

De klanken en beelden kunnen erg muzikaal zijn of net non-muzikaal. Ook een voorbijrazende vrachtwagen, een rotsformatie, een pianoaanslag, een windvlaag en een zingende kanarie krijgen een plaats. Het concept is minstens even belangrijk als het uiteindelijke resultaat.

Tickets

DO 18 april of VR 19 april
€ 7 kassa | € 5 voorverkoop | € 2 kansentarief
€ 2 korting in ruil voor 10 A-kaartpunten

DO 18 april én VR 19 april
COMBI-TICKET: € 9 kassa | € 7 voorverkoop
€ 2 korting in ruil voor 10 A-kaartpunten

Artiesten

Floris Vanhoof presenteert nieuwe klanken en beelden uit zijn aankomende plaat/boek.

Christina Vantzou (GR/BE) componeert samen met John Also Bennet (VSA) gedetailleerde elektronische landschappen. Hun laatste LP stond hoog in tal van 'best of 2018'-lijstjes.

Andrew Pekler (UZ/DE) is een moderne exotica artiest, die hoge ogen gooide met zijn recente Phantom Islands-installatie voor het Parijse kwaliteitshuis Jeu De Paume.

Roman Hiele geeft een eerste inkijk in zijn “work in progress”, met klassieke miniaturen en melodieën in de gekende stijl van deze Antwerpse electronica componist.

Jan Matthé, dj, muzikant en uitstekende RISO-drukker, brengt voor de eerste keer zijn poëzie live op de bühne.

Lieven Martens stelt zijn eigen werk voor.

Dj’s Lizzy VandierendonckSpencer Clark (VSA) en Amy Faust (VSA) brengen je meteen in de stemming...

Plus...

Brusselaar Christophe Piette verzamelde in 2017 boeiende veldopnames op het Zuid-Koreaanse eiland Jeju en stelt deze onder andere voor in Kubus Permeke in de vorm van een lekker Jeju-Do menu.

Lokaal kunstenaar Ken Verhoeven verzorgt mee de beelden en maakt een uniek werk voor de bibliotheek dat nadien kan worden uitgeleend.

Simon Van Honacker werkt rond Vlaams erfgoed en folklore maar benadert deze vanuit een vernieuwende Deep Listening-insteek. Hiervan verschijnt later in 2019 een plaat, maar hij stelt nu al een paar ideeën voor.

Floris Vanhoof begroet bibbezoekers aan de ingang met zijn Talking Gongs, een inventieve installatie waarbij twee concertgongs in dialoog gaan met elkaar en de omgeving.

Doorheen de bibliotheek kan je genieten van luisterstations, foto stills en kleine presentaties.

Inspiratie

Waar haalt Edições de inspiratie voor haar muziek? In Japan, Brazilië, Trinidad, Nieuw-Guinea en Hawaï. Maar ook in boeken van Virginia Woolf, Ernest Hemingway en Nicholson Baker. Ontdek het inspiratielijstje van Edições.

Interview

Waar komt de naam Edições CN vandaan?

We vroegen het aan de artistieke leider van muziekbedrijf en uitgeverij Edições CN.

Lieven Martens:

"Edições is Portugees voor 'edities', maar het is zo’n mooi woord... met die ç en õ ziet het er bijna uit als een compositie.

CN staat voor Cetacean Nation, een idee waar ik ooit erg weg van was - nog uit mijn tijd dat dolfijnen een grote invloed hadden op mijn muziek, cfr. Dolphins Into The Future.

O.a. John C Lilly en Carl Sagan richtten deze “Dolfijnen Natie” op om op deze manier de zee te laten erkennen als een land bij de VN. Er zouden dan ook dolfijnen als ambassadeurs de vergaderingen bijwonen.

Klinkt erg grappig, maar ook wel nodig. Cetacean Nation heeft er bijvoorbeeld wel voor gezorgd dat dolfijnen in Hawaii wettelijk worden beschouwd als personen."


Waar komt de Portugese insteek vandaan?

Lieven Martens:

"Mooie taal - prachtige cultuur - geweldige wijnen en sterke dranken.

Ik kreeg trouwens het 'Edições' idee wanneer ik in een minuscuul dorpje op Pico eiland (Açores eilanden) was, waar iemand in zijn eentje een poëzie uitgeverijtje runde met prachtige boekjes vol met poëtische roerselen over de Pico vulkaan etc.

Ik vond dat tegelijk interessant, maar ook wel een beetje “schattig” en vergezocht om op die plaats een uitgeverij te starten, want een grote afzetmarkt was er niet bepaald - en de boekjes werden enkel ter plaatse verkocht."

Voorproef