Droombouwsels

Weg van de stad (Jeugdboekenweek 2016)

Hoe ben jij weg van de stad? Droom je van een penthouse op de top van een flatgebouw tussen de wolken? Een ondergronds huisje onder het mos? Of eerder van een boomhut in het bos?

In de Romeinse villa van Timecircus knutselen we samen onze droombouwsels.

We werken in een beeldende workshop met gerecycleerde materialen, projecties en schaduwspel aan een eigen wereld vol bouwseldromen en boskampen.

Na de workshop stellen we alle gemaakte droombouwsels tentoon in de villa.

PRAKTISCH
- De kinderen worden door de begeleiders ontvangen in een ruimte waar prenten en foto’s ophangen van de stad en waar ze voorbeelden kunnen zien van zelfgebouwde huisjes. We laten ons ook inspireren door Het huisje dat verhuisde, een verhaal van Virginia Lee Burton.

- De workshop bestaat uit 2 delen. Tijdens het ene deel maken we stadscontouren op projecties. Met twee overheadprojectors, gekleurde papieren en transparanten creëren we samen een skyline van de stad. We werken daarbij met verschillende lagen en stellen de vraag over wat er juist wel of niet thuishoort in een stad.

- Het tweede deel is ‘kampen’ knutselen met recyclagemateriaal. Dat zijn onze droombouwsels. Ze worden geplaatst op een stratenplan dat op de grond is aangegeven met papiertape. Daarbij is enkel de hoofdstraat aangegeven en gaandeweg krijgt de stad vorm. Staat jouw bouwsel pal in de stad of eerder aan de rand van het bos?

- Voor het toonmoment (13 tot 14 uur) worden de projecties over de kampen heen geprojecteerd en krijgen we een geheel van stad en 'niet-stad' en een spektakel met verschillende media die in elkaar overgaan.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis

Extra

- Geschikt voor kinderen van 6 - 12 jaar (kinderen jonger dan 6 jaar moeten vergezeld zijn van een begeleider)
- Max. 30 deelnemers