Arno Van Vlierberghe

Donderdag van de Poëzie

Arno Van Vlierberghe (1990) is dichter. Hij leeft, woont en werkt in Gent. Zijn werk verscheen her en der, offline en online. Vloekschrift is zijn debuutbundel. 

Vloekschrift is het residu van een kaalslag, het stoffige overschot van een experiment in complete ontvorming. De heersende logica is die van de woekering, de wildgroei. Anonieme netwerken dijen koortsachtig uit, nestelen zich diep in de genetische code van het paniekerige lichaam, het kanonnenvoer. Via kankercellen, duister goederentransport en ongeduldig kapitaal worden de grenzen van een genadeloze kill zone uitgestippeld. Een jachtveld van extreme machtsverhoudingen waarin vuile subjecten speuren naar leefbare vormen, verse methodes en, bovenal, wanhopige vitaliteit.

Antwerpen Boekenstad trakteert je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag. Vergezeld van koffie en croissants wordt jouw literaire honger gestild tijdens de Donderdagen van de Poëzie.

In Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde. Programma voorjaar 2018:

- 25/1 Maarten Inghels met Contact
- 22/2 Arno Van Vlierberghe met Vloekschrift
- 22/3 Joost Decorte met Stalker
- 26/4 Carmien Michels met We komen van ver
- 24/5 Yannick Dangre met Nacht en navel

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. Programma voorjaar 2018:

- 18/1 VSB Poëzieprijs op tournee 
- 15/2 Miriam Van hee
- 15/3 Els Moors
- 19/4 Benno Barnard
- 17/5 Hedwig Speliers

Praktisch
- gratis toegang

- telkens van 12.30 tot 13.30 uur
- voor de eerste 50 bezoekers: gratis koffie & croissant
- De Groene Waterman verkoopt nadien boeken van de literaire gast.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

12.30 - 13.30 uur