Mark Van Tongele

Donderdagen van de Poëzie

Mark Van Tongele stelt zijn dichtbundel ‘De loeiende tier’ voor.

Als dichter debuteerde Mark Van Tongele in 1994 met de bundel 'Zij gedichten'. Samen met dokter Bart Leroy schreef hij boeken over slapen, pijnbestrijding en depressie. Ze kozen voor een formule waarbij het objectieve en exacte van de medische wetenschap versmelt met een culturele invalshoek, in het bijzonder beeldende kunst en literatuur.

"In 'De loeiende tier' gaat de poëzie tekeer als een storm voor de kust van Oostende. Het is een bundel over leven en dood, liefde en duisternis, eeuwigheid en overleven. Het is poëzie met uitroeptekens en men moet een groot dichter zijn, om daarin net zo geloofwaardig te zijn als de grootste romantische dichters." - atlas contact

Antwerpen Boekenstad trakteert je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag. Vergezeld van koffie en croissants wordt jouw literaire honger gestild tijdens de Donderdagen van de Poëzie.

In het Letterenhuis en De Groene Waterman polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen.

In Bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

Programma najaar 2017

- 14 september: Bart Plouvier in De Groene Waterman
- 21 september: Joost Baars in Bibliotheek Permeke
- 19 oktober: Ester Naomi Perquin in De Groene Waterman
- 26 oktober: Alain Delmotte in Bibliotheek Permeke
- 16 november: Marleen de Crée in het Letterenhuis
- 23 november: Mark Van Tongele in Bibliotheek Permeke

Praktisch

- gratis toegang
- telkens van 12.30 tot 13.30 uur
- voor de eerste 50 bezoekers: gratis koffie & croissant
- De Groene Waterman verkoopt nadien een boeken van de literaire gast.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Gratis