Alain Delmotte | Open Huis

Herfstblues - poëzie

Alain Delmotte stelt zijn dichtbundel ‘Warhoofds gekkenwerk’ voor.

Alain Delmotte voorstellen hoeft amper nog. Hij is dichter, essayist, Onderschrift-bezorger, was onder meer medewerker aan Poëzierapport en diverse andere bladen en is sinds jaar en dag ook redacteur van Digther. Hij debuteerde in 1983 met de dichtbundel Sociaal Realisme. Sindsdien volgden diverse andere dichtbundels en beschouwingen.

Zijn poëzie is sterk gericht op de taal en analytisch van aard. Dat Warhoofds Gekkenwerk één week na zijn zestigste verjaardag uitkomt noemt Delmotte toeval. Hetzelfde soort toeval dat, naar hij zegt, in zijn bundel een erg belangrijke en niet altijd even sympathieke rol speelt.

 Antwerpen Boekenstad trakteert je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag. Vergezeld van koffie en croissants wordt jouw literaire honger gestild tijdens de Donderdagen van de Poëzie.

In het Letterenhuis en De Groene Waterman polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen.

In Bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

Programma najaar 2017

- 14 september: Bart Plouvier in De Groene Waterman
- 21 september: Joost Baars in Bibliotheek Permeke
- 19 oktober: Ester Naomi Perquin in De Groene Waterman
- 26 oktober: Alain Delmotte in Bibliotheek Permeke
- 16 november: Marleen de Crée in het Letterenhuis
- 23 november: Mark Van Tongele in Bibliotheek Permeke


PSC Open Huis stelt het project 'Verliezen, loslaten en... weer doorgaan' voor

In het project Verliezen, loslaten en… weer doorgaan stellen bezoekers van PSC Open Huis voorwerpen voor die in hun leven symbool staan voor verlieservaringen maar ook voor de moed om toch door te gaan. Bij deze objecten schreven de deelnemers poëzie. De poëzieworkshops werden begeleid door Wilde Raven vzw. De voorwerpen en poëzieteksten krijgen een grafisch pendant door werken van de graffitikunstenaar Bram De Ceurt.

PSC Open Huis is een Vereniging waar mensen in armoede en niet in armoede elkaar ontmoeten voor cultuur, sport en het uitwisselen van ervaringen. Binnen de werking is er ook een poëziewerkgroep met de naam 'De Noordergeuzen'.
Wilde Raven vzw wil kunst en cultuur, en vooral woord en beeld, naar buiten brengen. Projecten ontstaan in samenwerking met scholen, musea, bibliotheken of sociaal-culturele organisaties
Bram De Ceurt is een graffitikunstenaar en kunstfotograaf. Hij studeerde aan het Sint Lucas Instituut en aan de Kunstacademie in Antwerpen. De voorbije 10 jaar exposeerde Bram De Ceurt in diverse culturele centra en musea www.bramdeceurt.be


Praktisch

- gratis toegang
- van 12.30 tot 14 uur
- voor de eerste 50 bezoekers: gratis koffie & croissant
- De Groene Waterman verkoopt nadien een boeken van de literaire gast.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis