Donderdagen van de Poëzie

Monique Bol

Monique Bol (1966) is een trouwe bezoekster van de Donderdagen van de Poëzie. Regelmatig neemt ze met succes deel aan poëziewedstrijden en staat ook af en toe als dichter op het podium.

Eind vorig verraste ze ons met haar debuutbundel Er liggen twee holtes op je kussen. Ze observeert in haar bundel wat personages, drijft, lardeert eenzaamheid en verlies met schoonheid en een vleug humor. Monique Bol laat zich graag verrassen door wat het dagelijkse leven te bieden heeft. Ze vindt inspiratie in het hier en nu, in toen of later, ver weg of achter de hoek, in levenden lijve of het liefst nog in de krochten van haar oneindige fantasie.
 

Over Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

In bibliotheek Permeke

  • 27/01/2022 - Max Temmerman met Koninklijk circus 
  • 17/02/2022 - Monique Bol met Er liggen twee holtes op je kussen 
  • 24/03/2022 - Esohe Weyden met Tussentaal  
  • 21/04/2022 - Siel Verhanneman met Wat nu met het licht dat binnenvalt 
  • 12/05/2022 - Nisrine Mbarki met Oeverloos  


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op www.letterenhuis.be/nl/activiteiten.

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

Breng mee:
Covid Safe Ticket/-certificaat en identiteitskaart.

Mondmasker verplicht.

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Esohe Weyden

do 24 mrt 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Esohe Weyden over haar poëziebundel ‘Tussentaal'.

Donderdagen van de Poëzie

Siel Verhanneman

do 21 apr 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Siel Verhanneman over haar poëziebundel ‘Wat nu met het licht binnenvalt'.

Donderdagen van de Poëzie

Nisrine Mbarki

do 12 mei 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Nisrine Mbarki over haar poëziebundel ‘Oeverloos'.