Donderdagen van de Poëzie

Max Temmerman

Op deze eerste Donderdag van de Poëzie van het nieuwe jaar gaat Johan de Boose in gesprek met Max Temmerman (1975) over zijn nieuwe poëziebundel Koninklijk circus waarin hij een portret schildert van zijn land. De gedichten gaan in dialoog met foto’s van Diego Franssens, die al decennialang het land doorkruist en weet te vatten in beelden.

Koninklijk circus volgt Coniferen op, het boek waarmee Temmerman vorig jaar debuteerde hij als romancier. Uiteraard kan je ook kennis maken met de foto’s van Diego Franssens (1971) die al jaren als fotograaf voor Vlaamse nieuwsmedia en diverse cultuurhuizen werkt.
 

Over Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

In bibliotheek Permeke

  • 27/01/2022 - Max Temmerman met Koninklijk circus 
  • 17/02/2022 - Monique Bol met Er liggen twee holtes op je kussen 
  • 24/03/2022 - Esohe Weyden met Tussentaal  
  • 21/04/2022 - Siel Verhanneman met Wat nu met het licht dat binnenvalt 
  • 12/05/2022 - Nisrine Mbarki met Oeverloos  


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op www.letterenhuis.be/nl/activiteiten.

 


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

Breng mee: Covid Safe Ticket/certificaat en identiteitskaart

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Monique Bol

do 17 feb 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Monique Bol over haar poëziebundel ‘Er liggen twee holtes op je kussen'.

Donderdagen van de Poëzie

Esohe Weyden

do 24 mrt 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Esohe Weyden over haar poëziebundel ‘Tussentaal'.

Donderdagen van de Poëzie

Siel Verhanneman

do 21 apr 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Siel Verhanneman over haar poëziebundel ‘Wat nu met het licht binnenvalt'.

Donderdagen van de Poëzie

Nisrine Mbarki

do 12 mei 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Nisrine Mbarki over haar poëziebundel ‘Oeverloos'.