Donderdagen van de Poëzie

Esohe Weyden

Esohe Weyden (1999) is een Antwerpse dichteres die zich vooral bezig houdt met spoken word. In 2018 werd ze finaliste in het Belgisch Kampioenschap Slam Poetry. Vorig jaar werd ze aangesteld als campusdichter van Universiteit Antwerpen, waar ze tevens rechten studeert. Onlangs mocht ze een gedicht brengen op het burgerlijk défilé van de Nationale feestdag.

Dit voorjaar verschijnt haar debuutbundel Tussentaal uit bij Uitgeverij Vrijdag waar haar spoken word tot leven komt op papier. Weyden neemt je op ritmische wijze mee in haar grenzeloze twijfels, openhartige bekentenissen en dansende gedachtenspinsels.
 

Over Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

In bibliotheek Permeke

  • 27/01/2022 - Max Temmerman met Koninklijk circus 
  • 17/02/2022 - Monique Bol met Er liggen twee holtes op je kussen 
  • 24/03/2022 - Esohe Weyden met Tussentaal  
  • 21/04/2022 - Siel Verhanneman met Wat nu met het licht dat binnenvalt 
  • 12/05/2022 - Nisrine Mbarki met Oeverloos  


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op www.letterenhuis.be/nl/activiteiten.

 

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Siel Verhanneman

do 21 apr 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Siel Verhanneman over haar poëziebundel ‘Wat nu met het licht binnenvalt'.

Donderdagen van de Poëzie

Nisrine Mbarki

do 12 mei 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Nisrine Mbarki over haar poëziebundel ‘Oeverloos'.