Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Astrid Haerens

Astrid Haerens (1989) schrijft proza en poëzie. Ze groeide op in Zwevegem, behaalde een Master in Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en woont in Brussel. Ze debuteerde in 2017 met de roman Stadspanters. Haerens trok in 2019 de Westhoek rond om verhalen te sprokkelen die ze verwerkte in het inspirerende project Iedereen Dichter. Haar poëziebundel Oerhert verscheen in maart 2022 bij Atlas Contact.

Oerhert is een persoonlijke en lichamelijke bundel die vele aspecten van haar en het vrouw-zijn onderzoekt. Ritmisch, bezwerend en intuïtief buitelen de gedachten over elkaar heen in wat Astrid Haerens zelf "een onveilige zoektocht in taal" noemt.
 

Over de Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

Programma

In bibliotheek Permeke:

  • 22/09/2022  Hans Depelchin met Spanriem
  • 20/10/2022  Astrid Haerens met Oerhert
  • 17/11/2022  Frank Keizer met De introductie van het plot


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op www.letterenhuis.be/nl/activiteiten.

 

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Frank Keizer

do 17 nov 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Frank Keizer over zijn poëziebundel ‘De introductie van het plot’.