Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Hans Depelchin

Hans Depelchin (1991) is schrijver en performer. Hij studeerde vergelijkende moderne letterkunde (UGent) en woordkunst (Koninklijk Conservatorium Antwerpen). Na tal van publicaties in literaire tijdschriften verscheen in 2020 bij Uitgeverij De Geus de woelige stadsroman Weekdier. Dit jaar verscheen ook zijn langverwachte poëziedebuut Spanriem

De bundel gaat in hoofdzaak over de liefde die twee jonge mensen samenbrengt en ook weer loslaat, maar raakt ook thema’s aan als taal en intimiteit, landschap en klimaat.

Depelchin is een nieuwe stem in de poëzie, tijd om hem te ontdekken.
 

Over de Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

Programma

In bibliotheek Permeke:

  • 22/09/2022  Hans Depelchin met Spanriem
  • 20/10/2022  Astrid Haerens met Oerhert
  • 17/11/2022  Frank Keizer met De introductie van het plot


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op www.letterenhuis.be/nl/activiteiten.

 

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Astrid Haerens

do 20 okt 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Astrid Haerens over haar poëziebundel ‘Oerhert’.

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Frank Keizer

do 17 nov 2022 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter in Permeke. Johan de Boose praat met Frank Keizer over zijn poëziebundel ‘De introductie van het plot’.