Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Delphine Lecompte

Delphine Lecompte debuteerde als dichter in 2009 met de bundel De dieren in mij waarin alle thema's vervat zitten die ze verder succesvol zou uitwerken. Delphine omschreef deze gedichten als "grotesk, magisch, misnoegd, misantropisch, psychotisch, onheilspellend, wrang. Een poging om mijn angsten te bezweren."

Haar debuutbundel werd recent opnieuw uitgegeven: een mooie kans voor Johan de Boose om het met Delphine te hebben over deze gedichten waarin ze haar mentale en fysieke kwetsbaarheid uitvergroot in de haar zo kenmerkende stijl.

Een Donderdag van de Poëzie in samenwerking met het Vermeylenfonds.

 

Redactrice Katja Verbeeck van Antwerpen Leest ging bij Delphine op bezoek voor een interview. Je leest het openhartige gesprek hier.  

 

Over de Donderdagen van de Poëzie

Antwerpen Boekenstad, Letterenhuis en bibliotheek Permeke trakteren je twee keer per maand op een boeiende poëziemiddag.

In bibliotheek Permeke heeft Johan de Boose telkens een afspraak met een dichter die onlangs een nieuwe bundel publiceerde.

In het Letterenhuis polst Piet Piryns naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen. 
 

Programma

In bibliotheek Permeke:

  • 24/01/2024 Rhea Cecile over Voor mijn medemens (uitzonderlijk op woensdag)
  • 22/02/2024 Delphine Lecompte over De dieren in mij
  • 28/03/2024 Filip Rogiers over Nagenoeg
  • 25/04/2024 Christophe Batens over Hoe doorwaadbaar dagen zijn
  • 23/05/2024 


telkens van 12.30 tot 13.30 uur.


Wie wanneer te gast is in het Letterenhuis ontdek je op www.letterenhuis.be/nl/activiteiten.

 

bekijk ook eens

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Filip Rogiers

do 28 mrt 2024 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter. Johan de Boose praat in bibliotheek Permeke met Filip Rogiers over zijn debuutbundel "Nagenoeg".

Donderdagen van de Poëzie

Gesprek met Christophe Batens

do 25 apr 2024 - 12.30 uur

Jouw maandelijkse afspraak met een dichter. Johan de Boose praat in bibliotheek Permeke met Christophe Batens over zijn debuutbundel "Hoe doorwaadbaar dagen zijn".