Zohra’s feestje

Dag Zondag!-voorstelling

Yamina is acht jaar en is gek op haar grootmoeder. Kleindochter en grootmoeder begrijpen elkaar zonder woorden. Ook wanneer het over feestjes gaat. Zowel Yamina als oma Zohra vinden verjaardagsfeestjes niet leuk. Als oma Zohra 70 jaar wordt, organiseert Yamina’s mama, Fadila, toch een verrassingsfeest. 

Yamina vraagt zich af waarom haar grootmoeder eigenlijk niet van feestjes houdt. Op zoek naar een antwoord komen er heel wat herinneringen van oma Zohra voorbij. Herinneringen aan Algerije waar Zohra geboren is, aan bomen vol olijven, aan Bakri de ezel en aan de tocht van grootmoeder naar België.

ZEBARBAR brengt in deze voorstelling mooie en gevoelige thema’s aan bod: de geheimen van grootouders, en de speciale band tussen de kleinkinderen en hun grootouders. Maar ook de migratieachtergrond van families: grootouders die alles hebben achtergelaten en die een nieuw leven in een onbekende omgeving moesten opbouwen. 

Kom samen met je (klein)kinderen en (groot)ouders genieten van een warm verhaal en maak er samen een wonderlijke zondag van. 

 

Een voorstelling van ZEBARBAR & De Studio.

 

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • korting in ruil voor één A-kaartbon: 2 euro

Extra

Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Duur voorstelling: 50 min.