Alebrijes, recuerdos y poemas

expo Día de los Muertos / Feest van de Doden

De expo Alebrijes, recuerdos y poemas luidt het Feest van de Doden in. 

Ontdek in Permeke:

  • de Alebrijes van kunstenaar Francisco Manzano 

Alebrijes zijn voorwerpen uit papier-maché, met als onderwerp fantastische, ludieke en komische figuren die kleurrijk beschilderd worden.
Door terug te gaan naar de Mexicaanse traditie van kartonwerk en papier-machè, leidt Francisco ons door een droomwereld. Hij ontwerpt figuren die uit het niets zijn ontstaan en die buitengewone vormen en kleuren krijgen, alsof ze voortkomen uit onwezenlijke dromen en een overweldigende realiteit.
 

  • de foto-expo van fotograaf Cuauhtémoc Garmendia

Cuauhtémoc brengt de Mexicaanse traditie om de doden te eren in beeld.
Cuauhtémoc Garmendia Alfaro is freelance fotograaf. Hij heeft gewerkt voor verschillende kranten en tijdschriften, in België en Latijns-Amerika. Hij was ook de huisfotograaf van het Zuiderpershuis wereldcultuurcentrum, Zomer van Antwerpen, De Roma en Rataplan. Als stadsfotograaf van Antwerpen werkte hij samen met het MAS, het Red Star Line museum en het Rubenshuis. Hij werkt ook mee aan projecten van diverse artistieke en sociale organisaties. Momenteel is hij huisfotograaf van het theatergezelschap Tutti Fratelli. 
 

  • de gedichten van een oude Azteekse dichter en enkele hedendaagse Mexicaanse dichters

Sandra Olguin van het CEM (Centrum voor Mexicaanse studies) selecteerde gedichten van Nezahualcoyotl (28 april 1402 – 4 juni 1472), koning van Acolhuacan, dichter en filosoof, en van de Mexicaanse schrijver Juan Rulfo (16 mei 1917 - 7 januari 1987) en andere hedendaagse dichters.

 

Expo Alebrijes, recuerdos y poemas
van 17 tot 31 oktober 2020
Bibliotheek Permeke
gratis toegang

vernissage: vrijdag 16 oktober 2020

 


Praktisch

genre
prijzen
  • Gratis