Lectrr voor 11.11.11

Expo cartoons Lectrr

11.11.11-campagne

De najaarscampagne van 11.11.11 zet 'changemakers' wereldwijd op een voetstuk. Door hoopvolle verhalen, straffe acties en scherpe inhoud. Waarom? Omdat changemakers meer dan ooit onder druk staan en meer dan ooit nodig zijn om verandering te brengen.

Changemakers streven naar een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Ze doen dat elk op hun eigen manier. Ze strijden tegen ongelijkheid, klimaatverandering, uitbuiting door grote multinationals en ga zo maar door. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. Steeds meer komt de vrijheid van meningsuiting onder druk te staan. Net daarom zijn deze changemakers belangrijker dan ooit en voert 11.11.11 campagne.

Expo Lectrr-cartoons

Voor de expo in leescafé Kubus Permeke maakte Steven Degryse (alias Lectrr) een selectie uit zijn bestaande cartoons die verwijzen naar klimaat en migratie, twee thema’s waar 11.11.11 actief op inzet. Daarnaast maakte hij twee nieuwe cartoons voor de najaarscampagne van 11.11.11: één cartoon die verwijst naar de changemakers en één cartoon die duidelijk maakt dat deze changemakers steeds meer onder druk komen te staan.

Wie is Lectrr?

Lectrr is de vergeten nakomeling van de baron von Münchhausen en Marilyn Monroe, die te onhandig was om in den bouw te gaan. Doet een vrij interessante imitatie van een naaktgeschoren poedel die door een brandende hoepel springt en kan met zijn ogen dicht de cupgrootte van eender welke vrouw bepalen op de tast. Lectrr is de vleesgeworden fantasie van eenzame huisvrouwen, de redder van het vaderland in humorloze tijden en een notoir genie wiens leven vroeg of laat verfilmd zal worden door een grote Hollywoodregisseur. 

Vernissage & lezing

Wil je meer weten over de 11.11.11-campagne, changemakers, de toenemende druk op activisten en de vrije meningsuiting? Kom dan naar de vernissage op zaterdag 9 november om 14 uur: www.permeke.org/expo/changemakers 

 


Praktisch

prijzen
  • Gratis

Extra

doorlopend te bezoeken tijdens de openingsuren van Kubus Permeke