Expo Verbeeld de stad - AFGELAST

Jeugdboekenmaand: Kunst

Kunst staat de hele maand maart centraal in bibliotheek Permeke. Aanleiding is de Jeugdboekenmaand die dit jaar "kunst" als thema heeft.

Panamarenko, Luc Deleu en Ria Pacqué zijn drie kunstenaars uit Antwerpen. Met hun kunstwerken denken ze na over wat het betekent in de stad samen te leven en hoe we dat misschien nog beter kunnen doen. 

Panamarenko (1940 – 2019) start zijn carrière in de jaren 60 als gangmaker van verschillende happenings, die hij samen met collega’s in het centrum van Antwerpen organiseert. Ze maken een ook een tijdschrift: Happening News. De opmerkelijke collages die Panamarenko hiervoor ontwerpt tonen niet alleen zijn gevoel voor compositie, maar leggen tegelijk een aantal fascinaties en inspiratiebronnen bloot die zijn verdere oeuvre zullen bepalen.

Luc Deleu (1944) is kunstenaar, architect en stedenbouwkundige. Zijn radicale beeldvoorstellen bestaan zowel in plan- of maquettevorm als in reële acties, zoals oefeningen in schaal en perspectief. Deleu wil het over de stad en de wereld hebben, en over de manier waarop wij ermee omgaan.

Ria Pacquée (1954) brengt toevallige situaties en objecten in beeld. De straat vormt haar werkterrein. Vaak dwaalt ze rond in de anonimiteit van de stad en verzamelt ze er beelden en geluiden. Soms als toeschouwer (in haar foto’s en video’s), soms als deelnemer (in haar performances) van het openbare leven stelt Pacqué vragen naar de zin of de onzin van het bestaan.

 

Een organisatie van M HKA en bibliotheek Permeke

 


Praktisch

Extra

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat Permeke dicht tot en met 3 april 2020. Alle voorstellingen worden tot dan geannuleerd. Bezoekers die een ticket hebben, krijgen een persoonlijk bericht met meer informatie.

 

Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.