Abondance | De Grauwzone

FESTIVAL ROYAL ► literatuur

Speciaal voor Festival Royal heeft Behoud de Begeerte een literair programma op poten gezet. Master of ceremony is Marcel Vanthilt.

Abondance

Zijn eerste gast is Merel de Vilder Robier. Zij leest voor uit haar debuut 'Le petit théâtre de Fanny Ruubier', een theatermonoloog.

Vervolgens introduceert hij Delphine Lecompte en Pjeroo Roobjee. Over deze twee schrijvers worden merkwaardige kortfilms geprojecteerd.

Minske van Wijk presenteert 'Goedjongstige demonen' (kortfilm over Roobjee) en Jess de Gruyter stelt 'Koningsdochter' voor (kortfilm over Lecompte).

De Grauwzone

Na een korte pauze gaat alle aandacht naar één van de markantste en meest muzikale schrijvers uit ons taalgebied: J.M.H. Berckmans. Hij overleed in de nacht van 31 augustus op 1 september 2008 - exact tien jaar geleden dus.

Marcel Vanthilt praat met Chris Ceustermans over diens biografie 'Schrijven in de Grauwzone' en bloemlezing 'Verhalen uit de Grauwzone'.

Berckmans zelf komt daarbij op bijzondere wijze aan het woord dankzij Wim Jammaer. Hij filmde de auteur tijdens het voorlezen van diens verhaal 'Beknopte legende van de zwarte tijd’ – een nooit eerder vertoonde opname.

Het programma 'De Grauwzone' wordt bevolkt door een indrukwekkende cast.

Naast Ceustermans, Vanthilt en Roobjee, verwelkomen we ook het zich altijd vernieuwende wonder Hugo Matthyssen, de op de bovenste plank acterende Stefaan Degand en de beste in het wild loslopende cabaretier Wim Helsen.


Wie zijn de deelnemende artiesten? Lees hier een beknopte biografie.


Festival Royal is een uitbundig artistiek festival dat plaatsvindt van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september, zowel in de bibliotheek als op het Coninckplein. Met beeld, woord en muziek, vol smaak en met veel vermaak.Praktisch

prijzen
  • Kassa: 12 euro
  • Voorverkoop: 10 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • Korting met A-kaartbon: 2 euro

Extra

14:30 - 17.30 uur

bekijk ook eens

J.M.H. Berckmans

FESTIVAL ROYAL ► film

zo 2 sep 2018 - 20.00 uur

Behoud de Begeerte presenteert de première 'De man die zijn snor in brand stak'. Reserveer een ticket voor deze gratis filmvoorstelling.