Het frank blad: pers over pers

Aanbevelingen voor een beter leven

Het frank blad is een nieuw discussieprogramma  van Behoud de Begeerte binnen Aanbevelingen voor een beter leven in Bibliotheek Permeke.

De eerste editie buigt zich over media en journalistiek. Hoe zijn de media in de loop der tijd veranderd? Welke invloed heeft die op de perceptie? Wordt de journalistiek tegenwoordig anders bedreven dan vroeger? Hoe onafhankelijk zijn de media nog? Welke problemen kennen ze? Wat met fake news? En hoe zit het op het vlak van literaire berichtgeving? Hoe verschillend is die met pakweg dertig jaar geleden?

Twee coryfeeën van de journalistiek, Nica Broucke en Tim Pauwels, gaan in debat met spreekbuizen van een nieuwe generatie: Joost Vandecasteele en Thomas Decreus.
Lisbeth Imbo orchestreert de discussie. Sprekend orakel Luc Haekens houdt een openingslezing: ‘Wie gelooft die reporters nog?’

Met 'Aanbevelingen voor een beter leven' organiseert Behoud de Begeerte in de Antwerpse hoofdbibliotheek Permeke een kleurrijke waaier van miniproducties over allerlei literaire onderwerpen. Schrijvers krijgen daarbij het eerste en het laatste woord.


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • korting in ruil voor één A-kaartbon: 2 euro

bekijk ook eens

Jan Wolkers

Hier het hiernamaals

wo 25 okt 2017 - 20.00 uur

Jan Wolkers overleed tien jaar geleden. Samen met Onno Blom, Mark Schaevers, Frederik Willem Daem en Lukas De Wolf blikt Behoud de Begeerte terug op het leven en werk van deze schrijver-beeldhouwer.