Free the Word!

Een viering van het vrije woord

Jaarlijks in november is er de internationale Dag van de Gevangengenomen Schrijver. Naar goede gewoonte grijpt PEN Vlaanderen dit momentum aan voor een literaire avond waarop het vrije woord wordt gevierd: door auteurs aan bod te laten komen die in de verdrukking zijn geraakt, of die in hun thuisland worden bedreigd, op basis van hun oeuvre.
 
Voor de editie van dit jaar ligt de focus op Rusland. Schrijver en performer Carmien Michels leest een tekst voor van Anna Achmatova (1889-1966), de Russische dichteres die geschiedenis schreef als vernieuwer van de poëzie – in de wijze waarop ze onopgesmukte taal en treffende beeldspraak combineerde.

Te gast is ook de Russische schrijver Maxim Osipov, van wie vorig jaar de verhalenbundel De wereld is niet stuk te krijgen verscheen. Hij wordt geïnterviewd door Peter Vermeersch en leest een fragment voor.

Andere ingrediënten zijn de Lege Stoel – de traditionele opener waarbij een auteur in verdrukking de aandacht krijgt – en muzikale intermezzo’s door accordeonist Evgeny Suvorkin.
 

Een organisatie van Behoud de Begeerte en PEN Vlaanderen.

 


Praktisch

prijzen
  • Voorverkoop: 6 euro
  • Kassa: 8 euro
  • Kansentarief: 2 euro