Free the Word!

Een viering van het vrije woord

Jaarlijks in november is er de internationale Dag van de Gevangengenomen Schrijver. Naar goede gewoonte grijpt PEN Vlaanderen dit moment aan voor een literaire avond waarop het vrije woord wordt gevierd: door auteurs aan bod te laten komen die in de verdrukking zijn geraakt, of die in hun thuisland worden bedreigd, op basis van hun oeuvre.

De editie van dit jaar, met zorg gecureerd door journaliste Hind Fraihi, focust op de vrijheid van meningsuiting in België en Nederland. Want schrijvers en journalisten belanden bij ons dan wel niet zo vaak in de gevangenis, er zijn soms ook onzichtbare tralies die hen bedreigen.

Te gast op 17 november is de Nederlandse schrijver Pim Lammers. Hij kreeg eerder dit jaar doodsbedreigingen op basis van een kort verhaal over intimiteit en trok zich noodgedwongen terug als auteur van het Kinderboekenweekgedicht. Andere gasten zijn Karl Van den Broeck, hoofdredacteur van de nieuwssite Apache, auteur en hoogleraar mensenrechten Koen Lemmens en Aya Sabi, columnist en auteur van Half leven. De muziek wordt verzorgd door klarinettist Ahmed Hawwash, bekend van The Ramallah Sessions, en Rafael Roy op piano.

 


Praktisch

prijzen
  • Kassa: 8 euro
  • Voorverkoop: 6 euro
  • VT statuut: 2 euro