Op stap met Frida Kahlo

Workshop voor kinderen - Feest van de Doden

Frida Kahlo is een van de bekendste, reeds overleden, Mexicaanse vrouwen. Als kunstenares maakte Frida prachtige, kleurrijke schilderijen met symbolen uit de Mexicaanse cultuur. Haar kunstwerken vertellen veel over haar gevoelens, droevige gebeurtenissen maar ook fijne momenten in haar leven. Frida Kahlo was met haar sterke persoonlijkheid een inspiratiebron voor velen. En dat is ze op de dag van vandaag nog steeds.

 

Patricia Lopez en Milan Borms schreven een ode aan Frida Kahlo. Met een verhaal en live muziek, gevolgd door een knutselworkshop waarbij je een Frida-figuurtje maakt, dompelen zij je onder in de sfeer van het Feest van de Doden, de Mexicaanse cultuur en het leven van Frida Kahlo zelf. Verhalen, liedjes en creativiteit zorgen voor een sprankelende, veelzijdige workshop!

 

De workshop op woensdag 12 oktober (14u-16u) is geschikt voor kinderen van 7 tot 11 jaar.

De workshop op zondag 23 oktober (11u-13u) is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

 

bekijk ook eens

Feest van de Doden

programma-overzicht 2022 - Feest van de Doden

zo 9 okt 2022 tot zo 6 nov 2022

In oktober staat de Mexicaanse cultuur centraal in bibliotheek Permeke met een expo, workshops, voorstellingen en film. El Día de Muertos vieren we op maandag 31 oktober met een monoloog van De Dood, poëzie, Mexicaanse gerechten, een performance en heel veel muziek.