Een waarschijnlijk weekdier vangen

Cultuurweekend - Drievoudige boekvoorstelling

Lies Gallez, Max Greyson en Hans Depelchin debuteerden afgelopen jaar met respectievelijk Het water vangen (Querido), Een waarschijnlijk toeval (De Arbeiderspers) en Weekdier (Uitgeverij De Geus). 

Op 28 augustus 2021 eisen ze in bibliotheek Permeke samen het recht op om hun werk alsnog officieel op het publiek los te laten. Een recht dat geen enkele schrijver zonder strijd aan zich voorbij laat gaan.

Wees van harte welkom op Een waarschijnlijk weekdier vangen, een literaire avond met interviews, voordrachten, audioverhalen en muziek, vakkundig aan elkaar gepraat door schrijver, theatermaker en acteur Rashif El Kaoui

Muzikale deining zal worden veroorzaakt door de zwoele, dromerige synthpop van Rosé, alias Laura Huysmans. 

Na afloop zijn alle boeken ter plaatse te koop.

Tickets: 5 euro inclusief drankje. Vooraf reserveren is verplicht.

BIO

Lies Gallez houdt niet van chloorgeuren, tankstationkoffie en slagroom. In 2014 behaalde ze haar master audiovisuele kunsten schrijven aan het RITCS in Brussel. In datzelfde jaar woon ze ook de publieksprijs van de A.L. Snijdersprijs. Haar verhalen verschenen onder andere in De Gids, Kluger Hans en Deus Ex Machina. Ze geeft les aan anderstalige nieuwkomers. Gallez werd uitgeroepen tot Rijzende Ster Literatuur 2021 door NRC Handelsblad. Begin maart verscheen haar debuutverhalenbundel Het water vangen bij Uitgeverij Querido. Momenteel toert ze ook rond met de voorstelling Alles telt, een kruisbestuiving van woord en muziek.

Max Greyson is een dichter, performer en theatermaker uit Antwerpen. Hij is artistiek lid van Un-Label Performing Arts Company, dat internationale danstheatervoorstellingen produceert. Hij werd in 2015 vice-kampioen Poetry Slam van Nederland en een jaar later verscheen zijn debuutbundel Waanzin went niet bij de Arbeiderspers. In 2019 verscheen bij dezelfde uitgeverij zijn tweede bundel Et Alors, in 2021 zijn debuutroman Een waarschijnlijk toeval. Sinds 2019 is hij aangesteld als artistiek onderzoeker op het Conservatorium van Antwerpen. In zijn onderzoeksprojecten ArtInAD en Speaking figures ontwikkelt hij methodes voor de artistieke integratie van audio-descriptie voor blinden en slechtzienden in muziektheater. Greyson schuwt het engagement niet, de wereld niet en de liefde nog minder. Zijn werk is in de allereerste plaats de taal. Zijn poëzie en verhalen zijn een hartstochtelijk onderzoek naar klank en ritme met als doel een ongenadige stem te vinden die alles en iedereen (ook zichzelf) op de proef stelt. Zijn poëtica speelt zich af in een stad waar de waanzin van het alledaagse en het bijzondere elkaar verhevigen, en waar de liefde, telkens wanneer ze het gevaar loopt om gegrepen of begrepen te worden, van gedaante verandert.

Hans Depelchin is schrijver, performer, verbeelder, verzinner en verzinnebeelder. Hij studeerde vergelijkende moderne letterkunde (UGent) en woordkunst (Koninklijk Conservatorium Antwerpen). Na tal van publicaties in literaire tijdschriften verscheen in 2020 bij Uitgeverij De Geus de woelige stadsroman Weekdier. Het is een boek over de oneindige zoektocht naar bevrijding, in een straat die dreigt te verdwijnen. Depelchin schrijft momenteel lustig aan zijn tweede roman en zijn eerste poëziebundel. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met lesgeven, dwalen, verhuizen, lezen, kijken en struikelen. Hij huivert van het idee van een keukenhanddoek tussen zijn tanden, of het stokje van een Magnum. Het liefste zwemt hij naakt in zee, zo rond middernacht, na een bloedhete zomerdag. Zijn favoriete filosoof is Thales van Milete, die zijn blik zodanig op het firmament gericht hield dat hij in een diepe put viel.

Rashif El Kaoui is acteur, rapper, podcastmaker, schrijver en KVS-gezicht. Hij studeerde woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en zit sindsdien niet stil. In 2016 werd zijn proza bekroond met de El Hizjra Literatuurprijs – dé literaire prijs voor proza en poëzie van kleurrijk talent in Nederland en Vlaanderen. Ook Das Mag pikte zijn werk op en publiceerde het in Das Magazin en in de Sampler 2018 – een bundel met werk van jonge beloftevolle auteurs. Voor de reeks Karakters schreef El Kaoui in 2018 het kortverhaal Oprecht kwetsbaar. Daarin gaat hij op zoek naar houvast in een gedigitaliseerde wereld.  Als acteur was El Kaoui te zien bij ’t Arsenaal, Het Paleis, fABULEUS, de Monty en KVS. Hij speelde onder meer in Malcolm X, Odysseus: een zwerver komt thuis, Drarrie in de Nacht en JR (FC Bergman/ Toneelhuis/ NTGent/ KVS) en Who’s Afraid of Virginia Woolf

Rosé is het soloproject van Laura Huysmans (Faces on tv, Jim White, Dez Mona). Live brengt ze zwoele synthpop en slow-burning r&b, voortgestuwd door de elektronica van pianiste Maya Dhondt (Benjamin Abel Meirhaeghe, Wendy). Golden hour, de hele zomer lang.

Een samenwerking van bibliotheek Permeke met Singel Uitgeverijen, Uitgeverij Querido, De Arbeiderspers, Uitgeverij De Geus, L&M Books, Rosé, Rashif El Kaoui, Max Greyson, Hans Depelchin, Lies Gallez.


Praktisch

prijzen
  • Voorverkoop: 5 euro

bekijk ook eens

Een lezersfeest voor jong en oud

Cultuurweekend - Programma

za 28 aug 2021 - 09.55 uur tot zo 29 aug 2021 - 14.00 uur

Kom tijdens het Cultuurweekend in Permeke genieten van vertellingen, voorstellingen en workshops. Een lezersfeest voor alle leeftijden!