Wetenschapscafé online

De x in m/v/x: waarom gender ons allemaal aangaat

LGBT? LGBTQ? LGTBQIA+? Wie weet eigenlijk nog wat dat allemaal betekent? En wat bedoelen ze met de termen ‘genderneutraal’, ‘genderfluïde’ en ‘non-binair’? Waarom is het belangrijk om rekening te houden met mensen die het man of vrouw zijn in vraag stellen?

In dit wetenschapscafé nodigen Marion Wasserbauer en Mattias Decoster jullie uit om voorbij m/v te denken. Ze leggen uit waarom dat een goede zaak is voor iedereen, en dat het vanuit de genderstudies belangrijk is om te (h)erkennen dat gender over meer gaat dan alleen een persoonlijk kenmerk.

Ze verduidelijken het verschil tussen geslachtskenmerken, genderidentiteit, seksuele geaardheid en genderexpressie. Dit zijn identiteitskenmerken die we allemaal hebben. Samen vormen ze de onderdelen van gender als een systeem, dat zowel onze persoonlijke levens als ook onze maatschappij structureert. 

Mensen die niet conformeren aan traditionele gendernormen (m/v) dagen dit systeem uit. Hierdoor kunnen ze weerstand opwekken, of juist onze horizon verbreden. 

Wees erbij en begin aan een avontuur in de oneindige wereld van gender!

Wetenschap Centraal

Wetenschap Centraal is een programma i.s.m. met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.

Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend: voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!

Wegens de bekende omstandigheden gaat het debat online door.

Het is te volgen via www.facebook.com/wetenschapaandestroom

Geef je vragen vooraf of tijdens de lezing door via mail: info@wetenschapaandestroom.be of via de chat op de facebookpagina.

Iedereen is welkom; deelnamen is gratis; sluit gerust aan. Het debat duurt ongeveer een uur.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis
locatie
  • ONLINE