Artist in Residence | Hans Bossmann

United Objects | Openbaar Atelier

Op verschillende publieke locaties in Antwerpen nodigt Hans voorbijgangers en bezoekers uit om samen witte Ikea-tafeltjes vol te tekenen met vierkantjes.

Ook kan je een object mee naar huis nemen om te betekenen met een zwart herhalend patroon. Deze objecten zijn wit geverfde voorwerpen uit de Kruithofcollectie van het MAS. 

De betekende voorwerpen worden nadien opnieuw samengebracht in een ‘reünie van kruithofvoorwerpen’ of United Objects. Dit is een tentoonstelling die door de deelnemers zelf mee wordt ingericht in een vitrinekast. Deze zal plaatsvinden in het MAS op 31 oktober van 10 tot 12 uur. De kortste expo van het jaar!
Na afloop worden de kunstwerken door de tekenaars ergens in de openbare ruimte achtergelaten, als geschenk aan de bewoners van de stad.


De verhalen over de ontmoetingen die in het atelier plaatsvinden worden gedocumenteerd en samengebracht in een publicatie. De participatieve werkwijze van Hans Bossmann brengt al tekenend mensen van divers pluimage bijeen en laat hen met elkaar in dialoog gaan zodat er een verbinding ontstaat en ze elkaar kunnen ont-moeten.
 

UnitedObjects


Praktisch

Extra

Vanaf 25 september tot eind oktober 2020 werkt Hans Bossmann op vrijdagnamiddag in Permeke

van 13 tot 16 uur.

Iedereen is welkom om mee te komen tekenen.

Klik hier ook voor het overzciht van de ateliers op andere locaties.

bekijk ook in andere cultuurcentra

Hans Bossmann

United Objects

di 6 okt 2020 - 09.30 uur

Kunstenaar Hans Bossmann verplaatst zijn atelier sinds 2017 naar publieke ruimtes. Onder de titel United Objects nodigt hij mensen in Antwerpen ter plekke uit om mee te tekenen. Je kan weer mee tekenen, maar ook zien wat Hans tijdens andere publieke ateliers samen met publiek heeft gemaakt.