Wetenschap Centraal

Inclusie: recht of plicht?

Beno Schraepen van de AP Hogeschool praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over inclusie in het onderwijs.

Iedereen die de avctualiteit volgt weet dat inclusie een heikel thema is. De laatste jaren zorgde het M-decreet voor heel wat beroering in het onderwijs. Scholen en leerkrachten worden overspoeld door zorgleerlingen, de stoelen vliegen door de klas, leerkrachten komen niet meer toe aan lesgeven of gaan kopje onder. Waar komt die focus op inclusie eigenlijk vandaan en wat zegt de wetenschap hierover? Hoe onderscheiden we feiten van fictie in dit gevoelige debat?

Wetenschap Centraal

Wetenschap centraal is een programma ism met de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen.

Geen aula of monoloog, academische sfeer of klassiek debat, maar een informele bijeenkomst waar wordt geluisterd, gepraat en gediscussieerd.
Wetenschappers vertellen in een gemoedelijke sfeer en onder begeleiding van moderator Sven Pichal over hun werk en passie. Maatschappelijk relevant, actueel of fascinerend: voor iedereen met een gezonde dorst naar kennis!


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

Extra

19u30 - 21u15

beperkt aantal deelnemers

vooraf inschrijven wordt aangeraden

 

bekijk ook eens

Wetenschap Centraal

Lumumba: radicale dekolonisatie

wo 7 okt 2020 - 19.30 uur

Matthias De Groof van de Universiteit Antwerpen praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over radicale dekolonisatie in Congo.

Wetenschap Centraal

De stad als laboratorium

wo 25 nov 2020 - 19.30 uur

Stijn Oosterlynck van de Universiteit Antwerpen praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over de stad als laboratorium.

Wetenschap Centraal

Criminaliteit voorspellen: big data of big brother?

wo 9 dec 2020 - 19.30 uur

Wim Hardyns van de Universiteit Gent praat tijdens deze editie van Wetenschap Centraal over het voorspellen van criminaliteit aan de hand van computermodellen.