Kahramana - kunstZ & Mohanad Mukhtar

Voorstelling voor leerlingen van het 3de, 4de en 5de leerjaar

Mohanad Muktar laat zich voor zijn nieuwe voorstelling inspireren door het verhaal van Kahramana, de dappere vrouw van Ali Baba. 
 

Mohanad vertelt over de vriendschap tussen een buurmeisje en -jongen, Kahramana en Jafar. Ze groeien samen op in een kleine gemeenschap in Bagdad.  Wanneer in de lente van 2003 de oorlog uitbreekt, start een droevige periode. De oorlog vernietigt niet enkel gebouwen. Niemand vertrouwt elkaar nog en ook de vriendschap tussen Kahramana en Jafar komt onder druk te staan. 

Hun families maken verschillende keuzes: Jafars familie vlucht, terwijl Kahramana in Bagdad blijft. 
Daarenboven krijgen jongens en meisjes een heel andere rol toebedeeld. Ondanks alles blijft de dappere Kahramana voor Jafar een échte vriendin. 


Mohanad Mukhtar schuwt de grote thema’s niet. Na Sinbad creëert hij een nieuwe visuele vertelling, die kinderen laat nadenken over de kracht van vriendschap, over het verschil tussen jongens en meisjes, over afscheid... 

Tijdens de naverwerking spelen de kinderen samen met Mohanad het Arabische spel Betha Buth en krijgen ze de gelegenheid om hun eigen verhalen te delen.  
"Betha Buth" kan vertaald worden als "Huis, Huizen". De kinderen worden uitgenodigd om figuren te tekenen die ze in een houten speelgoedhuis mogen ophangen. Het zijn de personages van de kinderen zelf die nu in het huis wonen en waarmee een nieuw verhaal verbeeld kan worden. 

 

Concept, spel en regie: Mohanad Mukhtar
Tekeningen: Charissa Plasmans  
Scenografie: Studio Kuurjeus 
Muziekmontage: Greet Vissers ism Alec De Bruyn  
Coaching en regie: Greet Vissers  
Productie: kunstZ 
Met de steun van de Stad Antwerpen, het district Borgerhout en de KBC

 

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Per leerling: 5 euro

Extra

duur voorstelling: 60 min

kost: 5 euro per leerling

max 50 leerlingen